Architekti Lizzie Webster a Joe Fraher k řadovému domu z viktoriánské éry přidali zadní nástavbu potaženou perforovaným černým kovem a zajímavě řešené kovové schodiště.

Nové schodiště stoupá středem domu a vytváří lepší spojení a soudržnost napříč všemi patry budovy.

„Klient nás požádal, abychom provedli revizi všech aspektů stávající budovy s cílem navrhnout co nejefektivnější využití prostoru a zároveň vytvořit silný pocit genius loci v každém patře,“ uvádí autoři návrhu.

"Navrhli jsme přemístění jádra schodiště, aby se stalo součástí nábytku, který prochází středem budovy. Uvolněný prostor jsme využili k vytvoření velkorysého a dynamického obytného prostoru."

Nové schodiště je uzavřené v tenkých černých lištách poskytuje vyhrazenou cirkulační cestu, která umožňuje výhledy napříč podlahami a mezi různými úrovněmi.

Ve zrekonstruovaném spodním patře našla své místo kuchyň a jídelna, která se rozprostírá směrem k zahradě. Prostory v přední části budovy, které kdysi obsahovaly prostor pro skladování uhlí, byly přeměněny na sprchu a technickou místnost.

Jednopatrové zadní prodloužení je obloženo jemně perforovanými kovovými panely, které dodávají povrchu texturu. Kovová plocha je přerušena otočnými prosklenými dveřmi a oknem, které se vine nahoru a nad přístavbu.

Architekti přidali také dvě střešní světla nad kuchyň, což umožňuje dennímu světlu zaplavit prostor. Dřevěný nábytek v celém domě byl vyroben na zakázku.