Byt se přirozeně dělí do dvou úrovní. Majitelé chtěli, aby jednotlivá patra spojoval prostor, který by jejich hosty ohromil. Designéři se proto rozhodli, že jako spojnici použijí skluzavku.

Interiér dostal do vínku neutrální barevné schéma. Převládají odstíny bílé, světle šedé, grafitové v kombinaci s dubovým dřevem a občasnými akcenty tyrkysové barvy.

Během rekonstrukce došlo k zásadní změně dispozice. V přízemí se nově nachází obývací pokoj s houpačkou, jídelna, kuchyň a oddělené místnosti pro budoucí děti. 

Schodiště nechali architekti přemístit, protože zbytečně rozbíjelo společenské prostory. Nově jsou mezi kuchyní a obývacím pokojem viditelné linie. V prostoru kuchyně navíc vznikla působivá vertikální zahrada.

V horním patře bylo nutné do návrhu zakomponovat množství světlíků, které společně s několika okny přivádí do interiéru dostatek přirozeného světla. Kromě ložnice s šatnou a koupelnou jsou zde také ložnice pro hosty s vlastní koupelnou a kancelář.

Největším oříškem pro konstruktéry byla skluzavka. Strop mezi podlažími byl únosný, takže mohla vzniknout na velmi omezeném prostoru. Po mnoha experimentech s maketami v reálné velikosti nakonec našli perfektní umístění.

Fotogalerie
21 fotografií