Když před podobnou otázkou stáli majitelé staršího domu v brazilském São Paulo, rozhodli se obrátit na odborníky z ateliéru DMDV arquitetos. Společně pak rozhodli o demolici původního domu a záchraně některých původních prvků. 

V nové rezidenci se mimo jiné nachází mnoho materiálů z původní budovy. Jde například dřevo a cihly na fasádě nebo kameny v  zahradě.

Dům stojí na nepravidelném pozemku, což se odráží na celkovém uspořádání domu. Dobu výstavby významně zkrátilo použití kovové konstrukce, které také umožnilo aby velké otevřené místnosti plynule přecházely v zahradu. 

Na úrovni ulice je k dispozici garáž pro 4 auta, prádelna, úložiště a mechanické systémy. Hlavní veřejná úroveň se nachází o jedno patro výše. Vedle obývacího  pokoje, jídelny a kuchyně zde obyvatelé mají k dispozici také TV místnost. Celý interiér těží z využití posuvných dveří ze skla, které otevírají vnitřní prostory směrem k terase s bazénem a do přední zahrady.

V prvním patře je hlavní ložnice a další tři pokoje. V nejvyšším podlaží našla své místo kancelář s venkovním prostorem.

Fotogalerie
21 fotografií