Maminka paní Jany měla květinářství a svoji práci milovala. Ze dne na den se jí musela vzdát. Diagnostikovali jí rakovinu střev v pokročilém stadiu. Prodělala chemoterapie i operaci. Bohužel se jí objevily metastáze na játrech, které nejsou operovatelné. Podstupuje další sérii chemoterapií a biologickou léčbu. Rodina ji drží nad vodou.

Třípokojový byt v paneláku si pořídili s manželem před 23 lety. Před pěti lety zrekonstruovali obývák a ložnici. Šlo spíš o kosmetické úpravy – vymalování, nové skříňky a tapety.

Největším snem maminky paní Jany je nová kuchyň a koupelna. Jenže na ně nikdy nebylo dost peněz. Když už děti dospěly a vypadalo to, že se s manželem pustí do vytoužené rekonstrukce, Jana onemocněla.

Byt je rekonstruovaný jen částečně, jádro je staré. V domácnosti žijí rodiče spolu se synem. Jana má miminko, ale za maminkou denně dochází. Tady je tvorba snu pro designéry jasná. Je potřeba nová kuchyně, koupelna a toaleta.

Pro designéry Martinu Pištělákovou a Jan Beka byla proměna stresující. Rekonstruovat koupelnu a kuchyň během pěti dnů je náročné. Panelákové byty byly budované v určitých typech dispozic, takže není mnoho možností na výraznou změnu. Nakonec zbourali skoro polovinu bytu a znovu ji postavili.

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen – extra“ uvidíte v pondělí 15. dubna ve 21.30 na Primě.

Fotogalerie
17 fotografií