Lucie žije spolu s přítelem Lubošem a dcerou Aničkou v rodinném domě. Vedle domu mají malé hospodářství, kde chovají koně, psy, kočky, kozy a slepice. Spolu s přítelem pořádají dětské tábory. Lucie má kromě toho ještě prodejnu chovatelských potřeb a dělá účetnictví pro firmy. Přítel Luboš má uměleckou duši. Je architekt, ale živí se historickým šermem.

Život rodiny je hodně spjatý s farmou, s koňmi a dětskými tábory. Dcera Anička miluje stejně jako její maminka koně a po tatínkovi má zase lásku ke kostýmům. Ráda se převléká do kostýmů princezen a víl. Anička ráda tancuje a zpívá. Kvůli Lucčině nemoci se u Anny rozhodli pro domácí výuku.

Lucie sama je z velké rodiny. Má tři sourozence a všichni žijí ve stejné vesnici. Bydlí zde i její matka. U Lucie doma se konají všechny rodinné oslavy a sešlosti. Lucie má ráda velké stoly plné jídla, které spolu se sestrami připraví v kuchyni. Za tuto vlastnost prý mohou ukrajinské kořeny.

Před rekonstrukcí
Autor: TV Prima

Dům byl postavený před 15 lety, ale není zcela dokončený. Velkým snem Lucie je kuchyň. Ta je doteď v jen provizorním stavu. Místo dvířek jsou všude záclonky. Do otevřených polic se práší a špatně se udržuje pořádek a čistota. A nevypadá to ani hezky. Lucie by si v první řadě přála novou kuchyň s obývákem. Má také ráda venkovský, rustikální styl. Miluje barvy. Jako milovnici kávy by ji také potěšil kávovar. Sami netrvají na ničem. Tak tady je výzva jasná.

Výsledkem proměny je svěží kombinace barev spjatá s okolní přírodou a respektování venkovského stylu s použitím přírodních materiálů, jako je dřevo, kámen. V proměně se nebouralo, nepropojovalo, naopak se zvýrazňoval kamenným obkladem obloukový průchod mezi místnostmi. Styl je jednoznačně venkovský, ovšem s moderními prvky černé pracovní desky nebo zastínění oken výraznými římskými roletami a závěsy s rostlinným motivem. Hlavní jídelní stůl pro osm a více lidí je před krbem, kde byl doteď prostor využíván jen jako průchod do kuchyně.

Premiéru dílu nové série „Jak se staví sen – extra“ uvidíte v pondělí 18. února ve 21.30 na Primě.

Fotogalerie
23 fotografií