Útulná kabina domu zabírá rozlohu 340 m2 a byla postavena čistě z odpadků a recyklovatelných materiálů. Vybavena je obnovitelnými zdroji energie, takže majitelé mohou žít bez přípojek. Autorem designu je návrhář David Shephard, dům pomohl vybudovat stavitel Ian Fotheringham.

Fasádu domu tvoří obklad z cedrového dřeva, které je ošetřeno japonskou technikou Shou Sugi Ban (jde o opálení dřeva a následnou úpravu zuhelnatělého povrchu). Elektrický padací most umožňuje dům rozšířit o rozkládací palubu, což nabízí dostatek prostoru pro grilování nebo večerní posezení na čerstvém vzduchu.

Interiér příbytku je vybaven tvrdou podlahou z dubového dřeva. Stropy a stěny domy jsou z borovice. Do stěn jsou integrované úložné prostory. Multifunkční nábytek pomáhá maximalizovat místo, které lze využít pro skladování. Dům je vybaven s integrovaným zvukovým systémem se 4 reproduktory. V koupelně je stropní sprcha, umyvadlo a kompostovací toaleta.

Velká okna propouští dostatek přirozeného světla do obývacího prostoru a vytvářejí veselý interiér s pohyblivým stolem, vestavěnými regály a kuchyní s lednicí. Vše je poháněno solárními panely s možností ukládat energii, dešťová voda je sbírána do 200 litrového zásobníku. Vnitřní prostor je obložen izolační pěnou a v zimě může být vyhříván pomocí propanového ohřívače a sporáku na dřevo.

Fotogalerie
12 fotografií