Dům Case House stojí na předměstí Sappora, ve čtvrti Hokkaido. Pro mladou rodinu s jedním potomkem ho navrhla navrhl ateliér Jun Igarashi Architects.

Ačkoli exteriér vypadá jako obyčejná krabice pokrytá různě velkými obdélníky, uvnitř najdete bílý a dřevěný interiér je plný překvapení. Zvenku dům zdobí dráty, které sahají až na střechu. Důvod je prostý. Časem je ozdobí popínavé rostliny a vytvoří tak zelenou nárazníkovou zónu mezi vnější a vnitřní částí domu.

Uvnitř vás přivítá bělostný interiér s několika zakřivenými ocelovými schodišti, která propojují jednotlivá podlaží domu a navozují dojem hřiště. Dominuje zde bílá barva a přírodní dřevo. Část nábytku byla vyrobena na zakázku. Za zmínku stojí třeba obří knihovna, která sahá od podlahy po strop a přináší dostatek úložného prostoru pro otevřený interiér.

Velmi zajímavým prvkem jsou také průhledy skrz interiér a dřevěné plošiny, které jsou skvělým místo pro hraní. I když to nevypadá nejbezpečněji, rozhodně je to super zábava, že?

Fotogalerie
18 fotografií