Dům vyrostl na 160 akrů velkém pozemku v kalifornském údolí Chileno. Zdejší půda byla více než 30 let zaplavena a bylo nutné ji vysušit. Design stavby odkazuje k lásce k zemědělství a vychází z přirozeného klidu místa. Rustikální, a přesto moderní stavbu, navrhli architekti z ateliéru Turnbull Griffin Haesloop Architects.

Tvar domu krásně doplňuje okolní krajinu. Je podlouhlý a díky malé výšce zachycuje nepřerušované výhledy na louky a pohoří v dálce. Velká okna, včetně kompletně prosklené obytné plochy, umožňují obyvatelům obdivovat přírodu při lenošení v obývacím pokoji i na terase. Na každé straně domu se nachází ložnice a kuchyň vybavená sklopnými okny, která se otvírají přímo do zahrady. Z druhé strany pozemku je bazén s venkovní kuchyní a hygienickým zázemím. Ideální řešení pro večírky a zábavu v teplých měsících.

Dům je navržen jako certifikované bydlení LEED Platinum. Má pasivní vytápění a chlazení s tepelnou hmotností a izolací, kromě solárních a fotovoltaických panelů, které přispívají k celkové energetické účinnosti.

Fotogalerie
11 fotografií