Tip Blesk.cz : Smrt čeká všude

Váš tip:

Avatar

The Blind Side

District 9

Hanebný pancharti

Lítám v tom

Precious: Based on the Novel Push by Sapphire

A Serious Man

Smrt čeká všude

Škola života

Vzhůru do oblak

 

Lítám v tom

Hrdina komedie Lítám v tom, Ryan Bingham (George Clooney), je šťastný člověk. S hlavou v oblacích neochvějně míří za splněním životního snu, jenže život bývá pěkná mrcha. Životní cíl Ryana Binghama asi většině z vás bude připadat směšný. Chtěl by nalétat 10 miliónů leteckých mil a díky tomu vstoupit do elitní společnosti několika málo vyvolených. Jako zaměstnanec společnosti, která se zabývá podnikovou optimalizací (v překladu to znamená, že jde o profesionální vyhazovače z práce), nepřetržitě létá po Spojených státech a snižuje stavy ve firmách, jejichž šéfové nemají dost odvahy na to, aby své lidi propustili sami.

Video
Video se připravuje ...

George Clooney má díky filmu Lítám v tom zaděláno na Oscara! Bontonfilm

District 9

District 9 je příběh o inteligentní formě mimozemského života, která je přinucena shodou okolností strávit nějaký čas na zemi. Život na naší zelené planětě ovšem není zdaleka tak přívětivý jak by se mohlo na první pohled zdát. Vetřelci, neustále pronásledováni strachem a xenofobií ze strany lidské civilizace, jsou uzavřeni do gheta, kde jsou pod přísným dozorem.

Video
Video se připravuje ...

District 9 Youtube.com

Škola života

V Británii se píší raná šedesátá léta a středoškolská studentka Jenny (Carey Mulligan) přemýšlí o tom, zda jí její vynikající prospěch umožní dostat se na Oxford. Ani přísný otec (Alfred Molina) však netuší, že všechno může změnit seznámení s okouzlujícím, avšak poněkud tajemným mužem středního věku (Peter Sarsgaard), mužem, který jí ukáže úplně jiný svět. A náhle se zdá, že si Jenny namísto nudného studia může zvolit bezprostřední školu života.

Video
Video se připravuje ...

An Education Youtube.com

A Serious Man

Film se odehrává v roce 1967. Larry Gopnik, profesor fyziky na zapadlé středozápadní univerzitě, se právě dozvěděl od své ženy Judith, že ho opouští. Zamilovala se do jednoho z jeho kolegů. Larryho nezaměstnaný bratr Arthur spí na gauči, jeho syn Danny je problémový a ve škole líná kůže, a dcera Sarah krade peníze z jeho peněženky, aby ušetřila na šňupání. Mezitím se neznámý nepřátelský pisatel snaží sabotovat Larryho šance na další funkční období na univerzitě.

Video
Video se připravuje ...

A Serious Man Youtube.com

Vzhůru do oblak

Vzhůru do oblak je animovaný příběh o 78letém prodejci balónků Carlovi Fredricksenovi, který si konečně splní celoživotní sen o dobrodružstvích, když na svůj domek přiváže tisíce balónků a odletí s ním do divočiny Jižní Ameriky. Až příliš pozdě ale zjistí, že se k němu potají připojil i původce jeho nejhorších nočních můr: nadšený osmiletý průzkumník divočiny jménem Russell. Jejich společná pouť do ztraceného světa, v němž se setkávají s všemožnými zvláštními, exotickými a překvapivými postavami, je plná humoru, emocí a obrovsky nápaditých příhod.

Video
Video se připravuje ...

Vzhůru do oblak Youtube.com

The Blind Side

Dojemný snímek podle románu Michaela Lewise je inspirován skutečnými osudy nadměrně narostlého a nevzdělaného černošského chlapce Michaela Ohera. Ten, ačkoli pochází z rozvrácené rodiny, se díky vzdělávacímu programu dostane na prestižní sportovní školu, kde mu setkání s droboučkým spolužákem pomůže najít nejen novou rodinu, ale také sám sebe - svou postavu promění z handicapu v přednost a prosadí se jako hvězda amerického fotbalu. Klíčovou roli Michaelovy adoptivní matky si zahrála Sandra Bullock, samotného hlavního hrdinu pak Quinton Aaron.

Video
Video se připravuje ...

The Blind side Youtube.com

Precious: Based on the Novel Push by Sapphire

Šestnáctiletá silnější Afroameričanka Claireece „Precious" Jones žije nelehkým až krutým životem. Příběh se odehrává v Harlemu na konci 80. let. Nejen, že hlavní hrdinku psychicky týrá a ponižuje její matka, ale navíc čeká již druhé dítě se svým nepřítomným otcem. Přes všechnu nepřízeň osudu Precious hledá své místo na světě a zjišťuje, že každý z nás je někým milován a právě v tom tkví obrovská síla.

Video
Video se připravuje ...

Precious YouTube.com

Smrt čeká všude

Je-li válka peklo, proč se tolik mužů hlásí do armády? V době, kdy se armády skládají nikoliv z rekrutů, ale z dobrovolníků, a muži se dobrovolně pouští do vojenské služby, je adrenalinové prostředí bojiště silným a neodolatelným lákadlem, často přímo závislostí. Smrt čeká všude je napínavým příběhem elitních vojáků, kteří mají jedno z nejnebezpečnějších povolání na světě – uprostřed bojové vřavy deaktivují bomby.

Video
Video se připravuje ...

Smrt čeká všude YouTube.com

Avatar

Avatar před námi otevírá neuvěřitelný svět za hranicemi naší fantazie, svět střetu dvou naprosto odlišných civilizací. Nově objevená vzdálená planeta Pandora je mírumilovné místo s obyvatelstvem - Na’vi, žijícím v souladu s divukrásnou vegetací planety. Posádka vyslaná ze Země na své průzkumné misi objeví na Pandoře velmi cenný minerál, který by měl na Zemi nevyčíslitelnou hodnotu. Pobyt na Pandoře je ovšem pro člověka možný teprve po vytvoření jeho genetického dvojníka, hybrida Avataru.

450218:gallery:true:true

Hanebný pancharti

Bylo nebylo v nacisty okupované Francii… Vítejte ve Druhé světové válce podle Quentina Tarantina. Vítejte ve světě, kde historická realita ustupuje lehce brutálnímu pohádkovému vyprávění jednoho z nejkontroverznějších režisérů současnosti. On sám přitom tvrdí, že se poetika Hanebných panchartů asi nejvíc přiblížila náladě filmu, který mu udělal jméno – násilnické černočerné komedii Pulp Fiction – Historky z podsvětí.

387403:gallery:true:true