Sandra Bullock dotala Zlatou malinu za výkon ve filmu All About Steve. Paradoxem je, že Bullock je nominovaná současně i na Oskara, a sice za roli ve sportovním dramatu Blind Side (Slabé místo). Oscaři se budou vyhlašovat v neděli večer. Velký souboj v hlavní ženské kategorii Bullock svede s Meryl Streep.

Fotogalerie
2 fotografie


Pětačtyřicetiletá herečka však dokázala, že je nad věcí. Pro cenu si přišla, což nebývá často zvykem. Ocenění většinou zůstávají s hlavou v písku někde v ústraní a na ceremoniál by je nedostal ani párem volů. Ne tak Bullock. Převzetí anticeny zvládla s humorem. Zároveň si ale neodpustila poznámku, že kdyby opravdu všichni porotci velmi pozorně sledovali film, nedostala by Zlatou malinu, protože by její role byla pochopena.

Porotu prý pak herečka z legrace obvinila, že ji zvolili jen proto, že slíbila účast na ceremonii. "Řekla jsem, že přijdu, a najednou jsem zázračně vyhrála," poznamenala.

Na podium zároveň dotlačila vozík plný DVD s filmem All About Steve. Uvedla, že jsou pro všechny členy nadace, z níž se rekrutuje porota Zlatých malin. Porota se prý má na snímek podívat ještě jednou a přehodnotit pak své rozhodnutí. Pokud zjistí, že byla v roli lepší, cenu prý příští rok vrátí, zažertovala Sandra.

Za ztvárnění hlavní ženské role v této komedii získala hned dvě filmové anticeny Zlatá malina. Jednu jako nejhorší herečka, druhou dostala za roli ve stejném filmu spolu se svým hereckým kolegou Bradleym Cooperem - byli prý nejhorším hereckým párem.

Propadli také: Paris, Eddie a Jonas Brother

Zlatou malinu za nejhorší film loňského roku získal kasovní hit Transformers: Pomsta poražených, nejhoršími herci byli vyhlášeni hudebníci Kevin, Joe a Nick ze skupiny Jonas Brothers za účinkování v koncertním snímku Jonas Brothers: 3D Koncert.

Na letošním 30. ročníku Zlatých malin byl zároveň vyhlášen nejhorší film, herec a herečka posledního desetiletí. Pochybný titul nejhoršího filmu získal sci-fi snímek Bojiště Země: Sága roku 3000 z roku 2000, natočený podle zakladatele Scientologické církve L. Rona Hubbarda. Jednu z hlavních rolí si v něm zahrál americký herec John Travolta.

Nejhorším hercem desetiletí byl vyhlášen herec Eddie Murphy, nejhorší herečkou dekády je prý Paris Hilton.