Úsměvný příběh zavede diváka do prostředí moravského westernového městečka, jehož obyvatelé připravují před turistickou sezonou nové představení. Jenže hlavní postava Presley v podání Petra Vondráčka si zláme ruce, a je proto nutný záskok do role Vinnetoua. Tou se stane Mário Kubec - podle předlohy "nafoukaný populární pražský seriálový herec".

Ukázky z filmu Westernstory
Autor: Bontonfilm.cz

Nová tvář zásadně zasáhne do života obyvatel městečka. Oba Vinnetouové, Vondráček s Kubcem, se navíc předhání ve dvoření Rybaně, kterou si zahrála Veronika Kubařová. Film slibuje četné komické zápletky a akční scény s kolty posazenými nízko u pasu.

Film je sice netradiční komedií, jeho hlavní děj, tedy příchod pražského herce na Moravu, kde začne žít a pracovat ve westernovém městečku, je ale skutečným příběhem herce Mária Kubce.

Matouš Ruml
Autor: Bontonfilm

Před čtyřmi lety se přestěhoval do Boskovic. Aby mohl vystupovat ve westernovém městečku v tamních parodiích na Vinnetoua, naučil se jezdit na koni a zvládat základní kovbojské dovednosti. Již kdysi si s Peškou vysnili natočení westernové komedie. Kvůli obtížnému shánění financí to trvalo delší čas.

"Lze s úsměvem a nadsázkou říci, že jsem si ve westernovém městečku na tu roli prostě čtyři roky počkal. Film je dotočen a patrně tím i mé angažmá v Boskovicích skončí," doplnil Kubec.

Bob Klepl ve filmu WesternStory
Autor: Bontonfilm

Film by měl podle režiséra nejen pobavit, ale i představit malebnou přírodu v okolí Boskovic. "Dal jsem si práci a zapátral v archivech světové kinematografie. Půjde vůbec o první snímek věnující se lidem, kteří ve westernových městečcích připomínají ono lákavé prostředí Divokého západu," dodal Peška.

Premiéra v Praze bude 18. května.