Druhé pokračování filmu vzniklo na velkou odezvu svých fanoušků, který způsobil první celovečerní snímek úspěšného seriálu. "Ženy si tehdy z návštěvy kina udělaly dámskou jízdu, tak jsem jim to chtěl tentokrát dopřát ve velkém," řekl režisér Michael Patrick King.

No a že svá slova splnil, dokazuje velké šílenství, které se kolem druhého pokračování u ženského pohlaví rozpoutalo. Sex ve městě 2 je totiž ryze dámská záležitost. Pánové tak budou své partnerky spíše doprovázet než by si sami zašli na film do kina.

sex ve městě
Autor: profimedia.cz

Film se tentokrát netočí jen kolem šatů

Barvami, drahými značkami a nezvyklými doplňky to v Sexu ve městě 2 hýří neustále. Tady se žádná změna od prvního dílu nekoná. Jen se ve filmu tolik neuplatňují módní trendy, ale spíše bláznivé kreace z let minulých. Ne že by se šaty a boty ve filmu vůbec neřešily, ale přeci jen hlavní hrdinky dospěly do stádia, kdy se více zajímají o svá manželství a děti. Šaty tak tvoří přirozené pozadí filmu.

Boty od Blahnika se totiž na poušti moc neuplatní, tam se film také zčásti odehrává. Zaujmou nás tak Samanthiny proklatě hluboké výstřihy a burky, které se v arbských zemí nosí. Jak si s němi poradí hlavní hrdinky uvidíte ve filmu.

Z města na poušť

Charlotta je matka, která občas svou roli nezvládá a tajně brečí v koupelně. Miranda je zase matka, která stíhá naprosto všechno. Jenže po čase zjistí, že práce jí už tak neuspokojuje jako dřív. Samantha se za každou cenu snaží pokračovat v zhýralém životě a nevázat se. Věčně pochybovačná Carrie zase po shlédnutí svého milého u televize zjišťuje, že pan Božský nemusí být zas tak božský. V prvním díle se vše točilo kolem svatby Carrie. Nyní se děj filmu soustřeďuje na to, co se odehrává poté.

sex ve městě
Autor: profimedia.cz

Carrie je prostě beznadějný případ

Novinkou je, že se ve filmu kromě hlavních hereček objeví i hollywoodské hvězdy v minirolích. Penélope Cruz tak bude flirtovat s panem Božským a mladá Miley Cyrus bude konkurovat své starší kolegyni Samanthě.

Někomu se může zdát, že Carrie Bradshawová už nemůže ničím překvapit. Stále stejně zamyšlená a vše řešící ženská s romantickou duší věčné optimistky. Ve filmu řeší hlavně své manželství s panem Božským a pohrává si s myšlenkou osudové lásky na kterou narazila.

Sex ve městě 2 tak vypadá na povedený filmový trhák, který má jediný úkol a to vydělat co nejvíce peněz. Závěr filmu sice spadá do trochu otřepané fráze a to, že každá žena z jiných kultur a etnik může nosit kabelku od Vuittona. Ta má tak značit pocit svobody, ikdyž se jim na první pohled některým ženám nemusí dostávat.

sex ve městě
Autor: profimedia.cz

Film určitě ocení ženy po přechodu, které si uvědomí, že jejich život překročením padesátky rozhodně nekončí. Ze single třicítky se tak film lehce přehoupne do kategorie zralé ženy s trochu přezíravým vztahem k mládí.

Sex ve městě má ale hlavně bavit a to taky dělá. Ženy si tak určitě přijdou na své. Premiéra filmu u nás je naplánována na 3. června.

566628:gallery:true:true