Mike zrovna své partnerce Susan vyznává lásku, v tom se najednou přiřítí auto a neznámý muž vytáhne pistoli. Pak přijde rána a Mike leží v kaluži krve. Zoufalá Susan drží Mika v náručí. Takhle bude vypadat jedna z posledních scén herce Jamese Dentona v seriálu Zoufalé manželky. Mezitím ještě proběhnou klíčové scény Mikeovou hlavou, jak se se Susan seznámili, až po konec, kdy jí leží mrtvý v náručí.

Tvůrci se tak rozhodli pro odvážný a rázný krok. Jelikož ale seriál spěje svou poslední sérií ke konci, není se čemu divit. Scénáristé chtějí drama za každou cenu. Mikea Delfina tak dohnaly jeho pletky s mafií, v seriálu dokonce seděl ve vězení za vraždu, kterou ale nespáchal.

"Pamatuji si, jak jsem ležel před dveřmi na prahu a tekla ze mě krev. Strávil jsem tam osm let života, tolik scén jsem u těch dveří a v tom domě točil. Bylo to pro mě trochu děsivé," vzpomínal na poslední scénu v seriálu Denton v rozhovoru pro Entertainment Weekly.

Fanoušci ale z jeho odchodu rozhodně nadšení nejsou. Na fanouškovských stránkách se objevují první ohlasy, že jim je smrt Mikea líto. "Nemůžu uvěřit, že nám vzali Mikea ze Zoufalek. Byla to má nejoblíbenější postava v seriálu, jeho odchod mě mrzí. Mike a Susan byli dokonalý pár, je mi smutno," píší fanoušci na blozích své postřehy a nářky.