Čita Mike, jak mu všichni říkali, byl hvězdou filmů s Tarzanem ve 30. a 40. letech minulého století. Představitelem hlavní mužské role byl Johnny Weissmuller (†79), který zemřel na plicní edém v roce 1984.

Jeho družku Jane hrála Maureen O’Sullivan (†87), jež zesnula v roce 1998 kvůli komplikacím při operaci srdce. Čita Mike, který se dlouho těšil dobrému zdraví, tak přežil oba své herecké kolegy. V roce 2005 byl dokonce zapsán do Guinnessovy knihy rekordů jako nejstarší zvířecí primát na světě.

Ředitelka útulku Debbie Cobb prozradila, že Čita Mike přišel do útulku v 60 letech přímo z vlastnictví Weissmullera. „Byl velice soucitný, podle pohledu na mě poznal, jestli jsem měla dobrý nebo špatný den,“ prohlásila.

Čita Mike s filmovým Tarzanem Johnnym Weissmullerem v roce 1939 při natáčení snímku Tarzan našel syna!
Autor: Profimedia.cz

Podle ní miloval malování prsty, sledování amerického fotbalu a zbožňoval, když se kolem něj všichni smáli. Byl prý mírumilovný. Přiznala však, že když se mu něco nelíbilo, začal na lidi kolem sebe házet své fekálie. Jako většina opic. Čita Mike po sobě žádné šimpanzí potomky nezanechal…

Čita Mike s filmovým Tarzanem Johnnym Weissmullerem v roce 1939 při natáčení snímku Tarzan našel syna!