Adamovská si natáčení evidentně užívala. Seriálové exmanželce Jaromíra Hanzlíka, který měl tentokrát volno, vyhovovalo i tempo, které Filip Renč nasadil. „Jsem opravdu velmi spokojen. Má to spád,“ chválil ji scénárista Hubač.

Jeho otec Jiří Hubač (†82) psal první Sanitku, režírovanou Jiřím Adamcem. Teď, po 27 letech, dochází k pokračování, které by mělo být stejně atraktivní, ne-li více. A že se také všichni herci v úterý snažili. Režisér Renč byl na place neúprosný. Jeden záběr opakoval třeba desetkrát, do úmoru, jenom aby to bylo to nej. A když už to herci zvládli, spadla pro změnu sklenička nebo byl malý dým, a muselo se dělat repete.

Kouřit museli chodit ven

Pavel Zedníček měl v jednu chvíli umělým cigaretovým kouřem tak uslzené oči, že mu je asistentka musela vykapávat kapkami z lékárny. A protože v baru, kde je jinak zahuleno, bylo v průběhu natáčení kouření přísně zakázáno, hulit herci chodili ven. Michal Dlouhý měl svůj oblíbený doutník v ústech a zapalovač v ruce, už když vycházel z podniku.

Před bar na ulici herci chodili nejen kouřit, ale i najíst se z mobilního cateringu a pohovořit si. Kolemjdoucí z toho měli zážitek. „Hele, to je ten herec, víš jakej? No přece ten…,“ bylo slyšet věčně na ulici.

Fotogalerie
5 fotografií