Dům s osmi ložnicemi v New Yorku, který obývala v roce 1972 mafiánská rodina Corleonů při natáčení legendárního gangsterského drama Kmotr, je na prodej! Majitelé za něj chtějí 2,9 milionu dolarů, což je zhruba pět a půl miliard českých korun, nebo čekají nabídku, "kterou by nemohli odmítnout".

Ve světově známém filmu režiséra Francise Forda Coppoly hrál hlavní roli starého dona Vita charismatický herec Marlon Brando. Po jeho boku se ve snímku o osudech italsko-americké rodiny, která svůj blahobyt založila na hazardu, prostituci, vydírání a zastrašování, objevili i Al Pacino a Robert Duvall.

Historie naláká

Scény Kmotra byly natáčeny uvnitř objektu rozkládajícího se na 160 arech. V domě jsou dva krby, suterénní hospoda, garáž pro čtyři auta a krytý bazén. Majitel domu James Norton řekl, že jeho matka dá k dispozici i hodně artefaktů z filmu, včetně Brandových kartiček s nápovědou.

Obchodník s nemovitostmi Connie Profaci, který má prodej tohoto exkluzivního kousku na starost, soudí, že nějakou dobu potrvá, než se budova udá. Rodina ale sází na to, že pro případného kupce by mohla být velmi přitažlivá historie domu. Proč chtějí dům, prodat, zůstává otázkou.