Frýbortová se už jako patnáctiletá zapsala do komparzního rejstříku. Hrála roličky ve filmech Prosím, pane profesore, Rukavička, Modrý závoj a Velká přehrada. Zviditelnila ji role starostovy dcery v komedii Oldřicha Nového a Antonína Zelenky Čtrnáctý u stolu, v níž se objevila po boku Karla Högera.

O rok později následovala menší role v komedii Neviděli jste Bobíka? Ztvárnila mladší dceru despotického starožitníka, kterého hrál Jaroslav Marvan ve filmu Poslední mohykán. Největšího úspěchu dosáhla rolí Věry v Poláčkově Hostinci U Kamenného stolu.

Po únoru 1948 byl však její otec uvězněn a ona dostala  zákaz umělecké činnosti. Nějakou dobu dělala uvaděčku. Nakonec se provdala a věnovala se rodině.

Jako úřednice ve Strojexportu setrvala až do důchodu. „Pracovala v cenovém oddělení. Byla velice příjemná a stále pohledná,“ řekl Blesku bývalý pracovník firmy Zdeněk Schlegr. „Mezi lidmi byla Dagmar moc oblíbená,“ dodal.

Poslední rozloučení se zesnulou se uskuteční ve čtvrtek 24. května od 14:00 hodin ve Velké obřadní síni krematoria v Praze-Strašnicích.

Fotogalerie
6 fotografií