Pešek zemřel v pondělí 7. května po dlouhé nemoci. Podle informací Blesk.cz u Peška propukla rakovina plic, brzy se však zhoubné onemocnění rozšířilo po celém těle. O jeho smrti informovala právě Veronika Žilková. Pohřeb bude v úterý 15. května ve strašnickém krematoriu. Poslední rok života strávil v Nizozemsku.

Žilkovou už nechtěl vidět

„Je to asi pět let, co jsme ho donutili, aby s námi jel zájezdovku Kachna na pomerančích. Povedlo se, po třech letech ale hra skončila a on se odstěhoval do Holandska,“ vzpomíná na svou první lásku Žilková.

Asi před půl rokem Michal zavolal z Holandska, že je na tom velmi špatně. „Chtěla jsem za ním přijet, ale nechtěl,“ svěřuje se herečka. Potom se jí Pešek ozval před 14 dny s tím, že je v Praze a umírá. „Psala jsem mu 4. května na jeho narozeniny, už neodpověděl. A včera mi volala Tereza, že zemřel. Je mi moc smutno. Byl to skvělý herec, fajn člověk a bezvadný kamarád,“ pronesla tiše Žilková.

Pešek se proslavil díky svým rolím v televizních seriálech Zkoušky z dospělosti a Malý pitaval z velkého města. Po listopadu 1989 se zkoušel prosadit v politice a podnikal. Příliš se mu ale nedařilo, dostal se do dluhů a údajně ho hledala i policie.

Fotogalerie
12 fotografií