Herec Jean Reno (62) už věkem patří mezi důchodce, ale stále vypadá skvěle a natáčí jeden film za druhým. Momentálně se hollywoodská hvězda, která se proslavila zejména filmy Leon, Drž hubu! či Ronin, nachází v thajském Bangkoku, kde natáčí další snímek. Podle fotografií, které do redakce zaslal všímavý čtenář Blesk.cz, ho natáčení baví a užívá si ho. Herec rozdával úsměvy na všechny strany.

Francouz se španělskou krví

Jean Reno má původ ve Španělsku, jeho rodiče byli Anadalusané. Do Francie se rodina přestěhovala, až když bylo Jeanovi okolo patnácti let. Reno vychodil Státní konzervatoř dramatického umění a už od oku 1974 začal vystupovat na divadelních prknech, později se přidaly role ve filmech.

Hvězdu z něho udělal režisér Luc Besson, který ho obsadil do filmu Le Dernier Combat. Nejvíce se ale asi proslavil rolí Leona ve stejnojmenném snímku. Ztvárňování drsňáka už mu v podstatě zůstalo dodnes. Byl nominován na tři Césary a to za Magickou hlubinu, Leona a Návštěvníky. V roce 2000 dostal Evropskou filmovou cenu za evropský přínos světové kinematografii.

Fotogalerie
5 fotografií