„Docela bych si přál, aby mně v dohledné době hrozilo, že si zahraju zase v pořádném celovečerním filmu,“ přiznal Blesku Potměšil, který je po nehodě už přes dvacet let upoutaný na invalidní vozík. Naposledy si zahrál v roce 2004 v kriminálním snímku Bolero a od té doby mu nikdo filmový scénář nenabídl.

Roli mu nabídl i Troška

Blesku se ale podařilo zjistit, že s Potměšilem ve filmu počítá režisér Zdeněk Troška, který ho proslavil v pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci. „Honza je bohem políbený herec, a jakmile budu mít pro něj roli, má ji. Je to dost složité, protože potřebuje postavu, kterou by byl schopen zahrát i se svým handicapem. Těžko může šermovat nebo jezdit na koni. Já se mu o takovou roli určitě postarám,“ řekl Troška.

Scénář si možná napíše sám

V případě, že se to režisérovi nepodaří, Potměšil už začíná uvažovat, že by se chopil pera sám. „Mám zatím dost starostí s tím, abych se zvládl postarat o to, co je zapotřebí. Takový scénář vyžaduje dobrého půlroku volna. Teď bude mít ale několik her derniéru, tak k tomu možná i dojde,“ svěřil Honza, který nevylučuje, že by se do scénáře mohla pustit i jeho manželka a vystudovaná novinářka Radka. Hercovy děti, vyženěný Šimon (10) a Honzík (4), prý ale zaneprázdněností rodičů rozhodně trpět nebudou.

„Jsme zvyklí se o ně starat na střídačku,“ vysvětlil Potměšil, který si ovšem na dalšího potomka netroufá. „Tak do toho bych už rozhodně nešel, jsem šťastnej, že situace je vůbec taková, jaká je, a že jsme s Radkou dokázali žít ve čtyřech,“ dodal herec.