Tom Cruise
Autor: Profimedia.cz

3 roky - Příjem: 0

Tom se narodil 13. července Tom Cruise (48) 1962 v New Yorku Maryi Lee Mapother a elektroinženýrovi Thomasi Mapotherovi III. Plným jménem se miminko jmenovalo Tomas Cruise Mapother IV. Byl v rodině jediným synem, má tři sestry: Lee Anne De Vette *1959, Marian *1961 a Cass *1963. Z matčiny strany má německo- irské kořeny. V téhle době jeho majetek činil maximálně sadu autíček, tříkolku a plyšáka na spaní.

Tom Cruise
Autor: Profimedia.cz

8 let - Příjem: Pár facek

Rodina se často stěhovala, jelikož byl jeho otec zaměstnancem firmy General Electrics. Tom žil v Ottawě, Ontariu, Kanadě, Louisville, v Kentucky, ve Winnetce, Illinoisu ve Wayne a v New Jersey. Nedávno se Cruise přiznal, že ho otec týral. Přezdíval mu »tyran a zbabělec « a »obchodník chaosu«. Kdo by řekl, že za dvacet let se tenhle týraný kluk vypracuje na špičku nejlépe placených herců světa. I s dyslexií se mu to povedlo.

Tom Cruise
Autor: Profimedia.cz

13 let - Příjem: 10 USD/měsíc (180 korun)

Tomova matka už nemohla chování svého manžela k dětem snést a v roce 1974 se rozvedla. Našla si nového přítele Jacka Southe. Tom měl problémy ve škole, protože je těžký dyslektik a tak se víc než studiu věnoval sportům. Dohromady navštěvoval osm základních škol a tři střední. Nakonec se mu přece jen podařilo absolvovat střední školu v New Jersey. Na kapesné si Tom vydělával rozvážením novin za deset dolarů měsíčně.

Tom Cruise
Autor: Profimedia.cz

21 let - Příjem: prvních 100 tisíc USD (1,8 milionu korun)

První roli hrál v roce 1980 ve školním divadelním představení Guys and Dolls a to se mu zalíbilo natolik, že se rozhodl stát hercem. Odjel do New Yorku, kde ho však všichni odmítali, až na režiséra Franca Zeffirelliho, který mu nabídl roli Billyho ve filmu Nekonečná láska v roce 1981. První hlavní roli si zahrál ve filmu Panictví po americku (Losin‘ It) v roce 1983 a následoval film Riskantní podnik (Risky Business).

 

Tom Cruise
Autor: Profimedia.cz

24 let - Příjem: první milion USD (17,5 milionu korun)

Světovou slávu mu přinesl akční trhák z leteckého prostředí Top Gun, kde si zahrál sebevědomého pilota Peta ‚Mavericka‘ Mitchella. Pak už následovaly jen úspěchy a na kontech přibývaly peníze závratným tempem: Barva peněz, Koktejl, oskarový film Rain Man, Mladé pušky, Narozen 4. července, Navždy a daleko, Firma… Tom Cruise je jedním z mála, který se na výsluní hřeje už pěkných pár let.

Tom Cruise
Autor: Profimedia.cz

28 let - Příjem: prvních 100 milionů USD (1,8 miliardy korun)

Lásky Toma byly různorodé, první žena Mimi Rogers ho přivedla do sekty scientologů, podruhé se oženil s Nicole Kidman, pár let chodil i s Penelope Cruz, ale k oltáři se vrátil až s Katie Holmes. Spolu mají dceru Suri (* 18. dubna 2006 v Los Angeles), zatím jediné vlastní dítě Toma Cruise. Dcerunka měla ve svých třech letech v šatníku oblečení za téměř šedesát milionů korun.

Tom Cruise
Autor: Profimedia.cz

48 let - Majetek: 251 mil. USD (4,4 miliardy korun)

V těchto dnech v Praze natáčí film Mission: Impossible IV a na jeho konto přibudou další desítky milionů dolarů. Například za Mission: Impossible II inkasoval (včetně podílů ze zisku) 75 milionů dolarů, za Válku světů (tam měl 20 procent ze zisku) 87 milionů dolarů. V současné době je jeho majetek odhadován na 251 milionů dolarů. Nezdálo by se to málo, ale sektě scientologů odevzdává ze svých výdělků obrovské částky.