Vyšetření vzorku odebraného z krku podle Douglase potvrdilo, že jeho rakovina je ve čtvrtém stádiu. Na Lettermanův dotaz, zda jde o příznivou diagnózu, Douglas odpověděl: "Hm, ne. Člověk by byl raději v prvním stádiu ... ale to to není," přiznal herec."Největší problém, kterého se vždycky bojíte, je, že se to šíří," dodal Douglas, který je od roku 2000 ženatý s herečkou Catherinou Zeta-Jones (40, Chicago), s níž má syna Dylana (10) a dceru Carys (7). Z předcházejícího manželství s Diandrou Luker (51) má už dospělého Camerona (31).

Krk ho trápil dlouho, lékaři nic nenašli

Se svým krkem si prý už nějakou dobu dělal starosti a spousta doktorů ho začátkem léta prohnala sérií testů, ale nic nenašli. Po letní dovolené podstoupil ještě biopsii a ta jeho pokročilou rakovinu odhalila.

Doktoři jeho rakovinu nepřisuzují dlouholetému kouření, kterého se dokázal vzdát teprve před dvěma roky. „Podobné typy rakoviny způsobuje pití alkoholu,“ přiznává herec, který byl v roce 1992 v protialkoholní léčebně. „Já ji porazím!“ říká odhodlaně Douglas.

Nyní ho čeká chemoterapie a ozařování, vyloučena není ani operace. Ta by ho ale mohla připravila o hlas, což by znamenalo konec úspěšné hollywoodské kariéry.

Fotogalerie
8 fotografií

Jeho nejslavnějších filmové role

Wall Street: Peníze nikde nespí (2010)
Pokračování dramatu z prostředí newyorské burzy se odehrává po propuštění finančníka Gorgona Gekka z vězení, kdy se ocitne na okraji společnosti, které kdysi dominoval. Pokusí se napravit zpřetrhané vztahy s jeho dcerou a spřátelí se s jejím snoubencem Jakobem, mladým brokerem, pro kterého se stane vzorem.

Traffic – nadvláda gangů (2000)
Film se odehrává na americko-mexické hranici. Tři vzájemně propletené příběhy pojednávají o nikdy nekončícím boji proti drogové mafii. Mexický policista Rodriguez se i navzdory své předvídavosti zaplete s kolegou do války dvou konkurenčních gangů. Předseda amerického protidrogového úřadu Robert Wakefield zjistí, že jeho šestnáctiletá dcera je závislá na tvrdých drogách. Spořádaná panička Helena Ayalová teprve po zatčení svého muže zjistí, že on je jedním z hlavních amerických distributorů drog, dovážených z Mexika...

Dokonalá vražda (1998)
Zajímavý thriller, ve kterém Douglas ztvárnil obchodníka Stevena. Ten spekuloval na burze tak, že jedinou možností jak odvrátit konkurz, je vražda jeho bohaté manželky Emily. Na kterou si najme jejího milence Davida, kterého vydírá. Jeho plán se mu ale vymyká z ruky a podezření padne právě na něj.

Základní instinkt (1992)
Základním instinktem je míněn sexuální pud – lesbický i heterosexuální, který prostupuje celým filmem v syrových erotických scénách. Napětí vzniká díky dokonale propracované zápletce, v propojení sexu a smrti, stejně jako výborně zvládnutým detailům. Celou organickou jednotu snímku doplňuje vynikající hudba.

Válka Roseových (1989)
Portrét manželského svazku začíná v okamžiku, kdy se student práv na Harvardu Oliver Rose, seznámí na aukci uměleckých předmětů se studentkou tělocviku Barbarou. Je z toho velká láska a později téměř ideální manželství. To se ale po sedmnáctileté honby za kariérou a penězi promění v nesmyslný boj o přežití.

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975)
K jeho neznámějším a nejúspěšnějším producentským dílům patří film Přelet nad kukaččím hnízdem od režiséra českého původu Miloše Formana. Děj filmu se odehrává v psychiatrické léčebně, do které přichází profesionální karetní hráč Randall Patrick McMurphy, který má soudem nařízenou léčbu. McMurphy hraje pomateného, aby se vyhnul vězeňskému trestu za sexuální zneužití a násilné přepadení.