Adam Novák - Petr Bajza

Adam Novák (29) se proslavil hlavní rolí Petra Bajzy v seriálu Bylo nás pět. Vystudoval na Umělecko-průmyslové škole scénografii. Nyní se věnuje výtvarné tvorbě a hraje v divadle Rokoko ve hře Rychlé šípy. Je šťastně ženatý a žije v Praze. Naposledy jsme ho mohli vidět ve filmové komedii Taková normální rodinka.

Zajímavostí je, že jeho sestra Sandra Nováková je také herečkou a v seriálu Bylo nás pět měla roli Bajzovy lásky - hrála dceru cukráře Evičku Svobodovou. Nováková je známá především z Ordinace v Růžové zahradě nebo z filmu Pusinky.

Adam Novák hrál v seriálu druháka, ale ve skutečnosti chodil do osmé třídy. Vypadal o hodně mladší, než byl ve skutečnosti, proto dostával dětské role.

bylo nás pět
Autor: ceskatelevize.cz

Sandra Nováková - Evička Svobodová

Sandra Nováková je o dva roky mladší než její bratr Adam, s nímž se kromě v seriálu Bylo nás pět objevila například v seriálu Správná šestka.

V poslední době hraje v českém úspěšném seriálu "Ordinace v růžové zahradě", kde hraje sestru v nemocnici Gábinu. Když Nováková vstoupila do rozjetého seriálu Ordinace v růžové zahradě, málokdo si ji v roli černovlasé potvory dokázal spojit s roztomilou cukrářovic holčičkou ze seriálu Bylo nás pět.

„S bráchou jsme společně chodili do Dismanova dětského souboru. Odtud si nás pak vytáhl režisér Smyczek do seriálu Správná šestka. Já jsem dostala roli Gréty, takového bezprizorního spratka. Pak jsme spolu ještě hráli v Bylo nás pět nebo v Českém Robinsonovi. Měli jsme radost, když jsme byli v něčem spolu. Jsme si navzájem strašně blízcí,“ nechala se slyšet známá herečka.

Jako herečka však měla namále. Stačilo málo a stala se z ní jen další zapomenutá dětská hvězdička. Pohltil jí totiž alkohol a režiséři o ní přestali mít zájem. Teprve po maturitě trochu zabrzdila. Chtěla natáčet, ale nikdo o ní nestál. Začala proto pracovat jako servírka ve vinohradské kavárně dalšího svého bratra Štěpána. V té době sekla i s alkoholem, protože jí náhle zemřel táta na následky alkoholismu.

Sourozenci Adam Novák a Sandra Nováková si společně zahráli v seriálu Bylo nás pět.
Autor: ceskatelevize.cz

Jaroslav Pauer - Čeněk Jirsák

Jaroslav Pauer si diváci pamatují jako Čeňka Jirsáka. Přestože z něj tato role udělala filmovou hvězdu, herectví pověsil na hřebík a nechal se zlákat režií, jejíž studium na FAMU před několika lety dokončil.

bylo nás pět
Autor: Archív Jiří Strach

Jiří Strach - Láďa Bajza

Jiří Strach původně začínal jako herec, pak ovšem přesedlal na režii. V současné době je jedním z nejobsazovanějších a nejtalentovanějších českých filmových a televizních režisérů. Vystudoval obor hraná režie na pražské FAMU.

V seriálu Bylo nás pět hrál staršího bratra Péti Bajzy Láďu Bajzu. V režii Karla Smyczka, jenž seriál režíroval, si dále pak Jiří Strach zahrál postavu Lotranda v pohádce Lotrando a Zubejda z roku 1997.

Jeho režijním debutem byl celovečerní snímek Svědectví z roku 1997, který natočil coby student FAMU. Velký úspěch a vřelý divácký ohlas přinesla Jiřímu Strachovi filmová pohádka Anděl Páně na motivy pohádky Boženy Němcové z roku 2005. Zatím posledním televizním a úspěšným počinem režiséra Jiřího Stracha byl bezesporu třídílný kriminální mystický film Ďáblova lest.

Už zítra čtěte, co se stalo s dětskými hrdiny filmu Sněženky a machři!

557991:gallery:true:true