Když Zdeněk dostal cenu, byl opravdu překvapený. „To je, jako by říkali – běž už do pr.ele. Ne, tak to rozhodně nemám v plánu, a jak mi řekl jeden vzdělaný člověk, budu tady ještě dlouho,“ řekl Blesku šéfkuchař.
„Musím říct, že mě to potěšilo. Jsem rád, že jsem přispěl ke zviditelnění gastronomie, a jak říká moje milovaná žena, že jsem taková obdoba Tyrše (zakladatel Sokola, pozn. red.),“ dodal Pohlreich, který je jedním z ambasadorů víkendového gastro festivalu v O2 universu.
Pohlreich o Michelinské hvězdě: Netoužím po ní! Markéta Reinischová
Slavný kuchař byl první den doslova na roztrhání a kdekoliv se objevil, každý se s ním chtěl vyfotit.
„Kdybych toho snědl tolik, kolik jsem tady udělal fotek, tak se vznáším jak balon. Zatím jsem nic od kolegů neochutnal, ale byl jsem v jídelně, kde se připravovalo jídlo pro nemocniční jídelny, a musím říct, že to s gastronomií do budoucna nevypadá špatně,“ má jasno Zdeněk.
První den od otevření dveří přilákal stovky účastníků, kteří měli možnost ochutnat degustační porce, ať už po uvaření kuchařů na hlavní stagi, nebo ve stáncích.