Jídelní lístek je premiérově v deskách od výtvarnice Míly Fürstové (50) známou spoluprací s hvězdami showbyznysu. Dobroty z něj servírují dráhy denně v 160 spojích se službou ČD Restaurant. K nim letos přibudou restaurační vozy nové generace ComfortJet.
Tramvaják hrubě vyhodil z vozu Ukrajince s dítětem v náručí: Nečinnost cestujících šokuje! Proč jen …

Cestujícím v nich vaří společnost JLV spolu s Asociací kuchařů a cukrářů ČR. „Chceme, aby, ať si člověk vybere cokoliv, aby vždycky řekl: fajn, až pojedu příště, chci zase jíst,“ řekl její prezident Miroslav Kubec Blesku, co všechny motivuje ke kvalitní gastronomii. I když se ve dvousetkilometrové rychlosti a podmínkách vlaku vaří jinak, lidem stále chutná. Třeba legendární svíčková kuchaře Jaroslava Sapíka (72).
Umění na kolejích
Milky Way nebo umění na kolejích, tak vidí podobu drážního menu firma JLV. „Inspiraci pro obálku jídelního lístku jsem našla v kráse české krajiny,“ říká Fürstová. Novinkou v něm je i hovězí vývar se zeleninou, nudlemi a játrovými knedlíčky jako od maminky.
Dále špalek z vepřového ramínka se šťouchanými brambory, zelným salátem s řepou a křenem nebo penne s pestem z grilovaných paprik a sýrem. Navrch citronový cheesecake s medem a mandlemi. Ať už se vydáte dálkovými vlaky po Česku nebo za hranice, klidně lze popřát: šťastnou cestu a dobrou chuť.
Za kolik si pošmáknete
* Hovězí vývar se zeleninou, nudlemi a játrovými knedlíčky, 75 Kč.
* Špalek z vepřového ramínka s máslovými šťouchanými brambory a zelným salátem s řepou a křenem, 289 Kč.
* Penne s pestem z grilovaných paprik a sýrem Gran Moravia, 209 Kč.
* Citronový cheesecake s medem a mandlemi, 85 Kč.
* Pivní speciál Chroust – UNION Czech IPA 13, 89 Kč.
* Limitovaná edice craftové limonády Raks – malina, 59 Kč.