Game Developers Session Prague znají profíci z oblasti herního developmentu jako odbornou konferenci, která se v Praze uskutečnila už ve dvaceti ročnících. Ten letošní, který proběhne 8. a 9. prosince, má poprvé přesah v propojování odborníků se všemi, kteří mají k rozvoji videoher a blízkých témat co říct, nebo se chtějí něco naučit.

Do Prahy dorazí novozélandský světoznámý tvůrce Dean Hall, kterého čeští hráči mohou znát jako autora hry DayZ, a ta letos v prosinci oslaví desetileté výročí existence. Dále se návštěvníci mohou těšit na vystoupení amerického tvůrce a producenta Briana Farga, zakladatele legendárního studia Interplay Entertainment, které stojí za několika desítkami vydaných herních titulů. Nejznámějšími jsou třeba herní série The Bard's Tale, Wasteland a Fallout. Pod hlavičkou svého nového studia inXile Entertainment pak letos oznámil přípravu nového ambiciózního titulu Clockwork Revolution,” říká k akci GAME Developers Session Prague Pavel Barák, její programový ředitel, který je zároveň předsedou Asociace českých herních vývojářů a členem představenstva Hospodářské komory ČR.

Studenti vysokých a středních škol se zde mohou něco přiučit od těch nejlepších v oboru. Během workshopů a přednášek studenty seznámí s nejnovějšími technologiemi a trendy v herním průmyslu. Studenti, kteří by v oboru rádi našli uplatnění, zde mohou načerpat spoustu cenných zkušeností a navázat užitečné kontakty. 

„Světový průmysl herního vývoje je kreativní sektor, který už dávno překonal hudební i filmový byznys dohromady. Rychlým tempem roste poptávka po odbornících z tohoto odvětví, ale zatím jen velmi málo škol má adekvátní prostředky a zdroje na to, aby tuto vysoce atraktivní kariéru dokázalo zprostředkovat studentům. Proto jsme ve spolupráci se školami i s předními českými herními vývojáři a naší asociací připravili konferenci cílenou i na studenty a jejich učitele, která by měla právě tuto oblast pomoci rozvinout,” doplňuje Barák.

Cílem konference je kromě sdílení zkušeností a novinek i přiblížení herního vývoje veřejnosti a odstranění tabu, které kolem něj často nejen na školách panují. Akce se má stát platformou, na které se bude setkávat svět profesionálů spolu se světem budoucích talentů, chce představovat herní průmysl jako atraktivní odvětví pro volbu studia i profesního zaměření. A zároveň dál hlouběji etablovat Prahu jako místo působení herních vývojářů světové kvality.

Fotogalerie
9 fotografií