Na trzích Staroměstském náměstí, které podobně jako další velikonoční trhy v Praze začaly už 25. března, najdou lidé 71 prodejních stánků. Prodejci nabízí velikonoční dekorace jako různé druhy kraslic nebo keramiku a občerstvení. Zájemci se mohou těšit také na doprovodný program, například umělecké folklórní soubory nebo dětské tvořivé dílny. Stánky mohou lidé navštívit i na Václavském náměstí nebo na náměstí Republiky.

Na Velikonoční trhy mohou lidé zajít také na Pražský hrad na Náměstí u svatého Jiří, a to od 10:00 do 18:00, v pátek a o víkendu do 19:00.

Do 10. dubna budou i trhy na náměstí Míru, lidé tam mohou zavítat podle mluvčí městské části Prahy 2 Andrey Zoulové každý den od 10:00 do 19:00. Letos tam podle ní bude 34 prodejních stánků, které nabídnou velikonoční zboží a občerstvení, dále tam návštěvníci uvidí stánky neziskových organizací s chráněnými dílnami.

Velikonoce mohou lidé slavit také v Muzeu městské hromadné dopravy, kde si návštěvníci v pátek 7. dubna budou moct uplést pomlázku nebo vyzdobit kraslice.

V pražské zoo čekají na zájemce na Velikonoční pondělí od 10:00 do 16:00 speciální komentovaná krmení zvířat. Vybraným druhům se tam budou předávat také takzvané velikonoční enrichmentové prvky, tedy například hračky pro zpestření života zvířat.

Video
Video se připravuje ...

Kam v Česku na nejhezčí velikonoční trhy? Videohub

Fotogalerie
21 fotografií