K tragédii došlo v místech, kde dvoje pruhy od sebe odděluje jen dvojitá čára. Proti vozu staršího muže se z protisměru vyřítila audina mladšího. Došlo ke srážce, vůz nešťastníka byl odhozen do příkopu.

Auto druhého muže zůstalo stát na silnici. Přestože bylo „sešrotované“ až po zadní sedačky, řidič vylezl ven, jako by mu vůbec nic nebylo! Později se ale ukázalo, že má poraněnou nohu.

Opilec utíkal do lesa

Dva řidiči se ihned vydali na pomoc druhému muži. „Jen já s jedním řidičem jsme zastavili a volali 112, všechna ostatní auta odjela pryč, nikoho to nezajímalo. Ožralce jsme pak chytali v lese,“ vylíčil svědek Patrik.

„Řidič, který měl dopravní nehodu způsobit, se pokusil z místa utéct. Tomu zabránili přítomní svědci. Dechová zkouška u muže ukázala pozitivní výsledek přes dvě promile alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Mrtev na místě

Starší muž zůstal v autě zaklíněn, pomoci už mu nebylo. „Utrpěl poranění, kterým podlehl bezprostředně po nehodě, ještě před příjezdem záchranářů. Lékař byl nucen konstatovat jeho smrt,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Zaklíněného a tou dobou již mrtvého muže nechaly záchranné složky nějakou dobu v autě. „Vyproštění proběhlo až po došetření události,“ uvedla za hasiče mluvčí Kamila Langerová.

Vnoučata už neuvidí

Lidé si nebrali vůči viníkovi na internetu servítky. „Zase ten chlast! Kvůli takovým lidem se někomu nevrátí domů člen rodiny, hrozné!“ hořekovali.

 Mezi rozzuřenými reakcemi na nehodu se vyjímala i jedna obzvláště smutná: „Děkuju, že jste pomohli. Ten pán byl můj táta, za ty roky, co řídí, potkal blbců na silnici víc než dost. Vnoučata si už nepochová…“ vzkázala.

Svědci, ozvěte se!

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení v rámci podezření z usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Nyní hledají svědky.

„Také žádají všechny řidiče vozidel, kteří místem projížděli, a případně jejich vozidlo disponuje palubní kamerou, aby se obrátili na tísňovou linku 158,“ dodala policistka Michalíková.

VIDEO: U Branišovic zemřel spolujezdec z osobáku. Jeho řidič nedal přednost dodávce.

Video
Video se připravuje ...

U Branišovic zemřel v pondělí spolujezdec z osobáku. Jeho řidič nedal přednost dodávce. Policie ČR


Fotogalerie
4 fotografie