Oblíbená herečka měla již několik let potíže s chůzí. Zejména nemohla zdolávat schody, a výtah ve starém domě není. Proto byla zcela závislá na lidech, kteří o ni obětavě pečovali, vybírali poštovní schránku a nosili jí jídlo.

Drsný kolaps

Bohužel před měsícem, těsně před svátky, herečka v bytě zkolabovala. Zůstala na zemi, nedokázala se sama zvednout. Naštěstí když nebrala telefon, rychle přijeli její blízcí, otevřeli byt a zavolali sanitku. „Zdena nutně potřebovala lékařskou péči, její život byl skutečně ohrožen,“ prozradili teď sousedé herečky. Po měsíci je na tom slavná představitelka filmových a televizních maminek už mnohem lépe a mohla být převezena na rehabilitace. Sama herečka byla zřejmě včera zcela vytížená cvičením nebo naopak velice unavená, protože nebrala telefon.

Konec kariéry

Hadrbolcová měla kromě bolesti nohou také problémy se srdcem. V roce 2017 ještě před svými osmdesátinami byla v Nemocnici na Homolce na katetrizaci. Pak musela na dva měsíce přerušit natáčení seriálu Ulice. Ještě se pak sice jako Růženka před kameru vrátila, ale po dvou letech musela milovanou práci ze zdravotních důvodů definitivně vzdát.

Připíšou kamarádku?

Dvojka z pekárny Vilma a Růženka v podání Jarky Obermaierové (76) a Zdeny Hadrbolcové byla v Ulici od počátku v roce 2005. Zdena nehraje již třetím rokem a Jarka by uvítala, kdyby jí scenáristé připsali nějakou podobnou kamarádku, jako byla právě Růženka.

Video
Video se připravuje ...

Drbárna z ULICE: Kdo je největší gentleman v Ulici? Videohub

Fotogalerie
26 fotografií