Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Novoroční přání“ od Putina: Ukrajinci slavili v ulicích Kyjeva, kam dopadly trosky dronu se vzkazem

Autor: Daily Mail, vja, swp - 
1. ledna 2023
12:15

Velení ukrajinského letectva uvedlo, že přes noc na 1. ledna zničilo 45 íránských bezpilotních letounů Šahíd-136. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko prohlásil, že nedošlo k žádným obětem. Jeden ze sestřelených dronů na sobě dokonce nesl novoroční přání.

Andrij Nebytov, šéf kyjevské policie, zveřejnil v aplikaci Telegram fotografii, na níž je údajně vidět kus jednoho ze sebevražedných dronů, na který ruský voják napsal: „Šťastný nový rok, bum!“ „Tyto trosky nejsou na frontě, kde probíhají urputné boje, ale tady, na sportovišti, kde si hrají děti,“ uvedl k nalezeným troskám dronu Nebytov.

Rusko pokračovalo v intenzivních raketových a dronových útocích na Ukrajině i během Silvestra a na Nový rok, kdy byl v některých částech země vyhlášen zákaz vycházení. Stovky Ukrajinců v Kyjevě však odmítly nechat Putina, aby jim zkazil náladu, a vyšly do ulic, aby s rodinou a přáteli oslavily nový rok.

Video  Největší útok Ruska na Ukrajinu! Tankujeme levněji a proměna Křížka ve vězení.  - Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters, FTV Prima
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa