„Chceme nabízet co největší možnosti nákupu. Každému vyhovuje něco jiného a tohle je další krok ke zvýšení uživatelské přívětivosti pražské integrované dopravy,“ řekl Scheinherr.

Pokud si cestující kupoval jednotlivé jízdenky, mohlo se stát, že jejich celková cena přesáhla hodnotu celodenní jízdenky. Zavedením zmíněné služby se to již nestane. Jakmile si cestující koupí několik jízdenek a bude chtít další, jejímž nákupem překročí zmíněných 120 korun, aplikace mu sama nabídne, kolik má doplatit. Služba bude započítávat pouze jízdenky koupené na jednom zařízení.

Nově zavedený systém bude nyní město sledovat a po čase jej vyhodnotí. „Tento princip se osvědčil v celé řadě zahraničních měst a věřím, že se tak stane také u nás. Do budoucna bych byl rád, abychom se v cappingu (zastropování ceny) vydali ještě dál,“ řekl Hřib. V budoucnu by si tak lidé mohli stejným způsobem kupovat některé předplatní kupóny.

Cestující v pražské MHD si mohou kupony nahrát na plastové karty lítačka, do mobilních telefonů, v aplikaci PID lítačka, dále na platební kartu, In Kartu Českých drah nebo si mohou zakoupit papírový roční kupon.

Fotogalerie
18 fotografií