V pracovní dny se na lince metra A interval v ranní špičce zkrátí z nynějších 180 na 140 sekund a v odpolední pak o půl minuty na 180 sekund. Na trase B to bude ze 160 na 140 sekund ráno a odpoledne o půlminuty na 150 sekund. Na nejvytíženější lince C pojedou vlaky v ranní špičce po 115 sekundách namísto nynější 130 a odpoledne namísto 155 po 145 vteřinách. Zkrátí se také interval v době tzv. sedla, tedy mezi ranní a odpolední špičkou.

Tramvaje

U tramvají se zkrátí intervaly v odpolední špičce pracovních dnů z deseti na osm minut. Páteřní linky číslo 9, 17 a 22 budou mít interval namísto pěti pouze čtyři minuty. „Ranní špička je u tramvajových spojů už nyní vypravována podle jízdních řádů v plném rozsahu provozu, stejně jako sedlové období mezi špičkami,“ sdělil Drápal.

Autobusy

Městské autobusy pojedou v pracovní dny v ranních špičkách na páteřních linkách po pěti až šesti minutách a odpoledne po sedmi až osmi. „U vybraných linek, např. 125 ze Skalky na Smíchovské nádraží, 131 z Bořislavky na Hradčanskou nebo 137 z Malé Ohrady do zastávky Na Knížecí dojde ke zkrácení intervalů také o víkendech,“ uvedl Drápal.

Na autobusových linkách 100 ze Zličína na Letiště Václava Havla a Airport Expressu z hlavního nádraží na letiště zatím zůstane částečně omezený provoz. Důvodem je úbytek turistů způsobený covidem. „Obnovení plného provozu v uvedených případech očekáváme následně dle aktuálního vývoje poptávky,“ dodal Drápal.

Video
Video se připravuje ...

David Krásný a Vladimír Kokolia popisují vizuální stránku stanic linky metra D. (2019) Jiří Marek

Fotogalerie
18 fotografií