Fabešová má za sebou náročný rok. Donedávna se svým manželem provozovala úspěšnou síť cukráren, pár se však loni rozvedl. A protože provozní část podnikání šla za jejím manželem, musela vlastní byznys začít budovat od začátku.

„Naše společné cesty s mým manželem se tedy rozcházejí, jak v osobní, tak i pracovní rovině,“ oznámila na Facebooku loni na podzim. S Janem Ševěčkem (37), s nímž má dvě děti - dceru Natálii a syna Jakuba, se brali v roce 2016, rozchod přišel po čtyřech letech. „Dnes jen velmi těžko hledáme společná slova a vzhledem k našim dětem, u kterých se bojím, že právě jich se náš rozchod dotkne nejvíce, bych vás chtěla požádat o respektování našeho soukromí,“ uvedla tehdy. „Říká se, že část zlého zhojí Bůh, část člověk a zbytek čas. Dnes si poprvé přeji, aby čas utíkal co nejrychleji,“ doplnila podnikatelka, která v minulosti tvořila pár i s hercem Janem Budařem (43). 

Po několikaměsíční dřině se teď Fabešová znovu staví na nohy - ve Werichově vile otevřela cukrárnu. „I když to není vidět, tak pro mě cukrárna znamenala deset měsíců obrovské práce a dřiny. Devět měsíců odvedené práce jsem dávala doma do šuplíků a nevěděla jsem, jestli má snaha kdy vůbec spatří světlo světa,“ popsala na slavnostním otevření dezertová umělkyně. Je šťastná, že se mohla vrátit právě sem. „Není krásnějšího místa v Praze, než je Werichova vila,“ řekla nostalgicky - právě ve Werichově vile totiž cukrárnu v minulosti provozovala, než prostory kvůli rozchodu s manželem musela opustit.

„IF je pořád stejné, ač je vlastně nové. Za sebou jsem nechala věci, které jsem nechtěla nést dál, a zůstal takový čistý IF, který mě nějakým způsobem reprezentuje celé roky, co tuto práci dělám,“ vysvětluje Iveta Fabešová atmosféru a styl svého podniku. Pro zákazníky nachystala také novinku - dezert Ježek v kleci v kultovním provedení.

Pověstný ježek v kleci
Autor: Jan Dařílek

Návštěva pana Wericha

Na slavnostní otevření do Werichovy vily také symbolicky dorazila Werichova současná divadelní tvář. „Když zadáte do internetu sladkosti a Werich, tak Vám jako průsečík vyjede jméno Václav Kopta, hlavní představitel Jana Wericha v naší hře a moderátor pořadu Peče celá země,“ vtipkoval Jiří Pospíšil (TOP 09), předseda správní rady Nadace Jana a Medy Mládkových, která Werichovu vilu i nedalekou uměleckou galerii Museum Kampa zřizuje a provozuje.

Známý herec do vily podle svých slov chodil už jako malý kluk. Největší radost má ze současné podoby interiéru. Když v dětských letech místo navštěvoval, tmavá a pochmurná atmosféra v něm vyvolávala strach, svěřil se. Dnes ho místo naplňuje optimismem. „Budu se radovat z toho, že až budu docházet na divadelní představení Werich, tak si naplánuji cestu a přijdu si sem zahřešit,“ řekl s úsměvem Václav Kopta.

Video
Video se připravuje ...

Projděte si Werichovu vilu Eva Fornálová

Fotogalerie
26 fotografií