V sedmdesátých letech spolu s kytaristou Pavlem Váněm, klávesistou Janem Sochorem a bubeníkem Zdeňkem Klukou natočili pod hlavičkou kapely Barnodaj album Mauglí. Ve stejné sestavě natočil Pelc se svými spoluhráči v roce 1978 rozsáhlou a ojedinělou audiovizuální artrockovou operu Dialog s vesmírem, která vyvolala na domácí hudební scéně poprask.

Kapelu katapultovala z Brna mezi nejuznávanější rocková tělesa v Československu. Z Dialogu s vesmírem pochází i zřejmě největší skladatelské Pelcovy hity, Píseň o jablku nebo Tisíce mrtvých očí. Následovala další alba a další koncertní tematické progresivní programy - Třetí kniha džunglí s legendární kompozicí Neznámé nevpouštěj dál, alba Mozek a Změna! Pelc poté odešel do kapely Futurum, v devadesátých letech pak zakotvil v obnovené kapele Progres 2, ve které hrál až do svého odchodu do rockového nebe.

Posledním počinem bylo album Tulák po hvězdách. Po sametové revoluci se všestranný umělec Pavel Pelc kromě muziky pustil i do podnikání v oblasti stavebnictví. Po rozvoji internetu založil kromě jiného také vlastní server s databází restaurací, jeden z prvních svého druhu v Česku.

„Této zprávě jsem celou noc odmítal uvěřit a naplnila mne obrovským smutkem s pocitem jakési beznaděje...," píše na Facebooku také jeho kamarád Josef Sodomka. „Pavel započal svoji hudební dráhu již v roce 1965 ve vokální skupině Singings, poté byl lídrem kapely Speakers a počátkem 70. let se stal členem Skupiny Jana Sochora, která doprovázela zpěváka Boba Frídla... zde se setkal s kytaristou Pavlem Váněm, klávesistou Janem Sochorem a bubeníkem Zdeňkem Klukou, kteří společně s ním v roce 1977 natočili pod hlavičkou kapely Barnodaj album Mauglí, a tak byla obnovena skupina The Progress Organization, později již Progres 2...," vzpomíná Sodomka.

„Pavel natočil s Progresem všechna stěžejní alba, která patří k opravdovým klenotům našeho rocku... je samozřejmě třeba zmínit i jeho působení ve skupině Futurum... Český rock přišel o svoji velkou osobnost a rozhodně se nestydím za slzy, které se mi derou do očí... Pavle, bylo mi obrovskou ctí Tě poznat a přeji požehnání na Tvé další cestě...," dodává Sodomka.

VIDEO: Černý víkend českého showbyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema

Video
Video se připravuje ...

Černý víkend českého showbyznysu, zemřeli Milan Lasica, František Nedvěd a zakladatel kapely Argema Petr Macek, Lukáš Červený