Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Konec „energošmejdů“ se blíží. Klíčový zákon jde ve Sněmovně do finále, poslanci proberou i důchody

Autor: ČTK - 
14. července 2021
07:32

Sněmovna by dnes měla schvalovat novely proti takzvaným energetickým šmejdům a o přiměřenosti podpory výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů. Ve finále jsou také změny v odměnách pěstounů a v příspěvcích na děti v Klokáncích a některé další předlohy.

Odpoledne by měli poslanci pokračovat ve druhém čtení vládního návrhu na dodatečné zvýšení penzí o 300 korun od ledna, které nedokončili minulý týden. Očekává se, že k závěrečnému kolu bude svolána mimořádná schůze koncem července.

Energetická novela by měla zlepšit ochranu spotřebitelů na trhu s energiemi. Zavádí zejména registr zprostředkovatelů nabídek energií. V předloze o podporovaných zdrojích by mohla Sněmovna svěřit rozhodování o přiměřenosti podpory výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů vládě.

Poslanci by mohli schvalovat rovněž zlepšení dohledu nad dodržováním pracovní doby strojvedoucích a možnost rezervace konkrétní registrační značky na vozidla. Zjednodušit by se měl podle vládní novely o podmínkách provozu také zápis změny vlastníka nebo provozovatele vozu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi