Nejprve rakovina Jiřího Pomeje připravila o hlas, dnes oblíbený herec a dabér nemoci podlehl, informoval web Extra.cz. V Nemocnici Na Pleši, kde mu pomáhali od bolestí, zemřel dnes po 16. hodině.

„Ano," potvrdil pro Blesk.cz smutnou zprávu Pavel Pásek.

Se zákeřnou nemocí bojoval Pomeje v posledních měsících v Nemocnici Na Pleši, která je specializovaná na léčbu onkologických onemocnění. Nejenže se herci a dabérovi vrátila rakovina hrtanu, ale zhoubná nemoc mu postupně napadla celé tělo. Chemoterapii lékaři zamítli, prý by mu jen zhoršila trápení, soukromá klinika mu tak poskytla veškerou péči, bohužel ani to nepomohlo.

PRVNÍ REAKCI JEHO ŽENY ANDREY ČTĚTE ZDE!

Jak Jiří Pomeje bojoval s rakovinou

Rakovinu hrtanu lékaři Jiřímu Pomeje diagnostikovali v květnu 2017. Ještě téhož roku podstoupil 33 ozařování, v listopadu mu oznámili, že je nutná operace hrtanu. Už tehdy věděl, že zřejmě přijde o hlas, a rozhodl se vyzkoušet léčbu pomocí 42denní hladovky. Pokus o alternativní léčbu ale selhal a Pomeje tehdy navíc skončil se zápalem plic v nemocnici.

V lednu 2018 podstoupil operaci hrtanu a v březnu mu pak lékaři voperovali umělou hlasivku. V listopadu byla kvůli zlomenině stydké kosti objevena rakovina v Pomejeho kyčelním kloubu. Ještě před koncem roku podstoupil 5 ozařovaní pánve. K chemoterapii a operaci už ale lékaři nepřistoupili. V poslední době navíc Jiří ztratil téměř třetinu své hmotnosti a trpěl ztrátou zraku.

Ani v posledních týdnech a dnech života neztrácel Pomeje životní optimismus. „Neměl to vůbec jednoduché, ale bojoval do posledního dechu. A vůbec nepřipouštěl možnost, že by ten boj mohl prohrát,“ uvedl jeho kamarád Pásek. „V neděli jsme se viděli, byl jsem za ním na návštěvě. Měl lepší i horší dny, ale tentokrát s ním byla obrovská bžunda. Vtipkovali jsme většinou o ženských a podobně. Byl to můj velký kamarád. Čekal jsem to, ale stejně to musím rozdýchat. Jsou to fofry,“ dodal Pásek pro Extra.cz

Pásek prý Pomeje navštívil i v pondělí, a měl tak být posledním jeho známým, který ho navštívil. „Pavel u něj byl v pondělí odpoledne a ještě si spolu povídali. Po jeho odchodu byl ale Jirka kvůli velkým bolestem uveden do umělého spánku, ze kterého se už ale bohužel neprobudil,“ prozradil pro Expres.cz zdroj z okolí Pomejeho kamaráda.

Neměl to vůbec jednoduché, ale bojoval do posledního dechu. A vůbec nepřipouštěl možnost, že by ten boj mohl prohrát,“

Zdroj: https://www.extra.cz/jak-vypadaly-posledni-dny-jiriho-pomeje-54-jeste-v-nedeli-s-nim-byla-legrace


VIDEO: Poslední rozhovor Jiřího Pomeje (†54) v Blesku: Můj život byl jeden velký mejdan

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Jiřího Pomeje (†54) v Blesku: Můj život byl jeden velký mejdan redakce Blesk TV

Diváci si Jiřího Pomeje pamatují například ze série Playgirls, ke slávě mu pomohl i film Andělská tvář, kvůli které se ale velmi zadlužil. Naposledy si zahrál ve Vánočním Kameňáku, roli v novém seriálu Kameňák už ale musel kvůli zdraví odmítnout.

Pomeje byl v minulosti manželem tragicky zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové a herečky Michaely Kuklové. S třetí manželkou Andreou Pomeje, která je zároveň matkou jeho jediné dcery Aničky, se Jiří rozvést nestihl.

Fotogalerie
77 fotografií