Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Pes bránil tělo svého mrtvého kamaráda: Veterinář ho zabil

Autor: Jiří Čada - 
20. února 2012
01:01

Mrtvého, autem sraženého labradora odmítli v pondělí na příjezdové silnici k dálnici D1 u Měřína na Žďársku opustit jeho psí kamarádi - německý ovčák s labradorkou. K mrtvému zvířeti několik hodin nikoho nepustili a blokovali i nájezd na dálnici. Přivolaný veterinář jednoho z ochránců zabil smrtící injekcí. Prý byl příliš agresivní.

„Všiml jsem se jich už krátce před půl osmou ráno, když jsme s přítelkyní jeli do Měřína,“ tvrdil Blesku Petr K. z nedaleké obce Černá. Ten chtěl okamžitě přivolat na pomoc policisty.

„Operační důstojník mě však řekl, že to je věc obce a ať prý to řeší starosta Měřína,“ líčil Blesku Petr, který požádal o pomoc také měřínskou radnici. Znovu se pak policii snažil přivolat na pomoc krátce před polednem.

„Po silnici se často vrací domů děti ze školy, do okolních vsí, když jim náhodou ujede autobus. Měl jsem strach, že ti psi je pokoušou. Policisté mě, ale opět sdělili, že zvířata nikoho neohrožují a že to není jejich problém,“ volal později o pomoc tentokrát už Blesk pan Petr.

Video  K sraženému kamarádovi nechtěla labradorka s německým ovčákem nikoho pustit  - Blesk - Jiří čada
Video se připravuje ...

Blesk na místo přivolal odchytovou službu Ligy na ochranu zvířat. Mezitím psi zahnali do aut několik náhodných motoristů. Na místo dorazil také starosta Měřína s veterinárním lékařem.

Ten německého ovčáka pro jeho agresivitu utratil. Labradorka po té skončila v přepravním boxu veterinářova auta.

Policisté aniž by byli na místě, stále tvrdí, že obě zvířata nikoho neohrožovala. „My jsme o situaci vyrozuměli místostarostu Měřína,“ bránila muže zákona v pondělí jejich krajská mluvčí Dana Čírtková.

dobrotka ( 27. února 2012 20:55 )

kulibrko ( 27. února 2012 20:44 )

když můžeme podporovat generace nepracující nejmenované menšiny,tak bych svoje peníze určitě radši viděla v zaopatření zvířat,než v automatech,alkoholu a cigaretách....

iloveanimals ( 27. února 2012 19:32 )

Jak se u mužů projevuje,že přemýšlí?Na to asi vy nedokážete odpovědět.

iloveanimals ( 27. února 2012 19:26 )

Aspoň vím,proč mám radši zvířata než svůj vlastní zrůdný druh.Jsou mnohem,,lidštější".Všem cítícím bytostem ze srdce přeju ,aby se zbavili člověka.Chtěl bych jim dát do tlapiček a větviček zbraně a zakřičet:braňte se!!!

naidka ( 27. února 2012 15:58 )

Zobrazit celou diskusi