Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Dramatická záchrana koně: 3 hodiny mu držela hlavu nad vodou

Autor: Ladislav Leimer - 
28. února 2012
20:04

Australanka Nicole Graham vzala svou dcerku Paris (7) na projížďku na koních. Ta se však změnila v zoufalý boj o život nebohého zvířete, když se Nicolin oř Astro (18) začal propadat do bahna a žena mu nedokázala pomoci. Nakonec mu musela držet hlavu nad hladinou celé tři hodiny, než se záchranářům podařilo koně dostat ven.

Když Nicole a Paris klusaly se svými oři na pláži v Geelongu, koně se začali propadat do bahna. Zatímco jedno zvíře se Nicole podařilo z pasti vysvobodit, její kůň Astro se začal propadat do zmáčeného bahna, které ho pohlcovalo jako tekutý písek. „Okamžitě jsme začaly klesat dolů. Všude bylo bahno a pokaždé, když jsem se pohnula, vtáhlo mě to zpět dolů,“ popisuje dramatickou situaci Nicole. Půltunového koně však odmítla opustit a neustále mu držela hlavu nad stoupající hladinou moře.

„Jezdím tudy už 20 let a nikdy se nic nestalo. Nebyly zde žádné známky nebezpečí a netušila jsem, že tam bude bažina,“ dodala Nicole. Paris se ale podařilo přivolat záchranáře. „Když jsem viděla prach od vozidel záchranářů, ulevilo se mi. Docházely mi síly,“ říká Nicole dále. Záchranáři spolupracovali s hasiči a farmáři. Snažili se zvíře dostat ven pomocí navijáku, ale marně. Nicole tak Astrovi držela hlavu celé tři hodiny. Kůň musel být částečně uspán, aby dál nekopal. Nakonec se ho z bahna podařilo vytáhnout za pomoci lana, lidské síly a farmářova traktoru. „Byl to závod s přílivem a my ho nakonec vyhráli,“ řekl jeden ze záchranářů.

dobrotka ( 29. února 2012 16:54 )

Naprosty souhlas!

emyd ( 29. února 2012 12:20 )

emyd ( 29. února 2012 12:19 )

debile

emyd ( 29. února 2012 12:18 )

Jahodové ticho je vůl a to prosím pěkně urážím to zvíře.

naidka ( 29. února 2012 07:22 )

souhlas , jsem na tom podobně.

Zobrazit celou diskusi