Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Mobilní hospoda: Stačí nafouknout a můžete pít!

je za deset minut postaven a plně připraven pro návštěvníky
je za deset minut postaven a plně připraven pro návštěvníky  (Autor: profimedia.cz)
Autor: Kateřina Krajčiová, hto - 
18. července 2010
08:32

Lidé, kteří milují hospodu, už do ní nemusí mít daleko! Posedět si u baru s přáteli můžete i na své zahradě ve vlastní nafukovací hospůdce. Internetové stránky se začínají plnit nabídkami na tenhle užitečný vynález.

Na její postavení potřebujete jen deset minut. Ale pozor! Může se stát, že se ráno probudíte a zjistíte, že vaše oblíbené místečko vám vyfoukla naštvaná manželka!

Sníte o vlastní hospodě, ale nemáte vyhlédnutou tu správnou budovu? Už ani nehledejte. Stačí, když projdete internetové stránky, a problém je vyřešen. Vývojáři firmy Airquee zhotovili první nafukovací hospodu. Od roku 2004, kdy byla jen maketou, se teď volně prodává. Kolem dvanácti metrů dlouhá, přes pět metrů široká a téměř sedm metrů vysoká konstrukce může být podle slov tvůrců upravena na přání zákazníka jako plně funkční hostinec s barem až pro třicet hostů. Obrazy visící na zdech nebo i krb s ohněm jsou součástí hospody.

Šipky povoleny

Andi Franci, který se podílel na tvorbě hospody, říká, že host v ní může dělat všechno co v normální hospůdce. Může tam i kouřit nebo hrát šipky. Hospoda je totiž z materiálu, který se jen tak lehce nezničí. Důkazem je zřejmě i cena. Největší model, takzvaný velký sud, stojí 27 815 liber (asi 834 450 Kč). I když nestojí zrovna málo, je výhodnou a hlavně zajímavou investicí pro podnikatele, kteří si plánují otevřít novou hospodu. Originalita je totiž zaručená a zcela určitě přitáhne zvědavé návštěvníky. A pohodlný je i úklid nebo stěhování. Na udržování čistoty vám postačí hadice s vodou. A jestli budete chtít změnit adresu svojí hospůdky, stačí ji jen vyfouknout a přemístit. Na postavení potřebujete jen deset minut a pak můžete opět zvát hosty.

Host si uvnitř s funkčním krbem užije dokonalý komfort jako ve skutečné hospodě Host si uvnitř s funkčním krbem užije dokonalý komfort jako ve skutečné hospodě | profimedia.cz

Vynález se těší oblibě hlavně ve Velké Británii, kde si posezení v nafukovacím zázraku vyzkoušelo již několik desítek tisíc návštěvníků.

Hospůdka v číslech:

výška: 7 m
šířka: 5 m
délka: 12 m
cena: 27 815 £ (asi 834 450 Kč)
Kde se dá koupit: www.drinkstuff .com, www.airquee.co.uk

dubovesudy.cz ( 25. července 2010 10:49 )

...a dubové sudy na ně s náplni slivovice nebo kvalitního rumu. Pivečko v českých zemích taky nesmi chybět

Zobrazit celou diskusi