Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na dárek si možná počkáte. Pošta je zahlcená, odbavuje i 300 tisíc balíků denně

Autor: ČTK - 
10. prosince 2017
13:02

Množství přepravených balíků doručovatelskými firmami se v prosinci proti běžnému období zvýšilo až o 120 procent. Špičku předpokládají v příštím týdnu, tedy od pondělí 11. prosince. Už teď je jasné, že objem doručených zásilek překoná loňský rok. Vyplývá to z aktuálních informací firem.

„Vzhledem ke zvýšenému počtu přepravovaných zásilek tedy může docházet i k prodloužení jejich dodací doby. Česká pošta však dělá vše pro to, aby byla co nejkratší. Ať už přijímáním brigádníků, či vzájemnými výpomocemi zaměstnanců napříč celým podnikem,“ řekl Ivo Vysoudil z tiskového oddělení České pošty. Podnik od září začal nabírat zhruba 3000 brigádníků a posílil počty zaměstnanců na přepážkách včetně víkendového provozu.

Už teď víc než loni

Pošta loni v největší špičce 19. prosince odbavila 328 700 balíků, letos tento výsledek překonala o 13 tisíc kusů již 20. listopadu. V běžném dni, například v květnu, doručuje denně kolem 152 000 balíků.

Kurýrní služba DPD zaznamenala v posledních dnech vysoký příliv nových zákazníků kvůli problémům s doručováním u jiných firem. Kvůli obavám z přetížení své sítě se ale rozhodla nové klienty nepřijímat. U těch stávajících přestala přijímat platby v hotovosti a přešla pouze na placení bankovním převodem. To má usnadnit celý proces na výdejních místech na depech.

E-shopy letos čekají rekordní vánoční tržby až 38 miliard korun. Posledním dnem, kdy je možné objednat zboží z e-shopu, aby dorazilo do Štědrého dne, je pondělí 18. prosince. Při objednávce v tento den garantuje doručení 90 procent internetových obchodů. O den později slibuje včasné dodání 74 procent e-shopů. Vyplývá to z údajů srovnávače cen Heureka.cz.

Dahlia ( 11. prosince 2017 07:39 )

 Mně pošta dluží dva balíky- jeden z 28.11. a druhý z 29.11. Prý SPU v Praze - Malešicích nestíhá. Přesto tam vozí další zásilky. Balík do ruky - dodání do druhého dnes

majojo ( 10. prosince 2017 22:00 )

Milá pošto a další přepravní služby (PPL,DPD...) To je ale překvapení - on je prosinec a v prosinci bývají obvykle vánoce. Bordel s doručováním dárků je obvyklý už několik let, tak by snad nějakého mudrohlava mohlo napadnout zajistit si včas posílení služeb brigádníky. Ovšem to je zřejmě nad vaše síly nebo prostě na zákazníky kašlete. Ono se to nezblázní, lidi vaše služby stejně budou nuceni používat. Doufám, že ani vám Ježíšk či Santa včas dárky nedoručí a zároveň s předstihem přeji veselé vánoce, aby se k vám toto přání do vánoc dostalo.

Zobrazit celou diskusi