Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Neonacistka za pultem? V Kauflandu měli pokladní s hákovým křížem

Autor: vei - 
27. dubna 2017
10:13

Německý řetězec Kaufland má zřejmě co vysvětlovat. Za kasou v obchodě v pražské Michli markovala totiž prodavačka s vytetovaným hákovým křížem na ruce. Povšiml si toho jeden ze zákazníků, kterému se „ozdoby“ pokladní moc nezamlouvaly. Mimo jiné uveřejnil fotografii dotyčné na sociálních sítích, z čehož se stal rychle „hit“. Vedení prodejny už prý zakročilo. 

Řetězec vyšívá svůj slogan „Z lásky k Česku“ i pokladním na triko. V pražské ulici U Plynárny ale místní prodavačka měla ráda spíše nacistické Německo. Jinak si snad její tetování na předloktí pravé ruky nelze vysvětlit.

Jak popsal web Info.cz, kromě hákového kříže jí „zdobily“ ruku také další motivy odkazující se na německou Říši.  Například muž se vztyčenou pravicí a také brána, která připomíná vjezd do koncentračního tábora.

Foto: 

„Mně se to nelíbilo, a tak jsem jí hned něco řekl. Chtěl jsem to řešit, ale ona dělala, že jako o nic nejde,“ řekl serveru eXtra.cz muž, který na Facebooku vystupuje pod přezdívkou Kýbel a na sociální síť umístil video i fotky prodavačky.

„Slečna Mirian u nás pracovala pouze jako brigádnice, a to velmi krátce,“ uvedla pro eXtra.cz vedoucí zmíněné pobočky Kauflandu Gabriela Kociánová. O jejím tetování se vedení obchodu dozvědělo právě ze sociálních sítí. „Jakmile jsme tento problém zjistili, byla s ní okamžitě ukončena spolupráce,“ dodala pro web Kociánová.

O několik hodin později vydal své stanovisko i obchodní řetězec. „Děkujeme našemu pozornému zákazníkovi za upozornění na tuto situaci. Všem se za vzniklou situaci velmi omlouváme. Naše společnost striktně odmítá propagaci předmětné symboliky v jakékoli podobě. S danou osobou byl neprodleně ukončen pracovní poměr a zvažujeme její právní postih,“ napsal Kaufland na sociální síť.

Podle zástupce vedoucího pokladních navíc Miriam nebude v prodejně chybět ani kolegům, mezi kterými si moc obliby nenašla. A prý to nebylo jen kvůli tetování. „Těch prohřešků bylo víc,“ tvrdil Tomáš Litera.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině