Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

»Zázračný« muž z Uherského Hradiště: Umím vypnout geny! Pomáhám od alergií i asmatu

Autor: Slávka Červená - 
30. října 2016
17:35

Lidí s chronickými nemocemi přibývá. Lékaři jim předepisují antihistaminika, kortikoidy či analgetika. „Jde to ale bez nich,“ říká Radim Grebeníček (44). Tvrdí, že umí »vypnout« geny způsobující astma či alergie.

„Za několik minut lze člověka zbavit alergií. Ekzémů a bolestí v týdnech a vážnější nemoci pohybového ústrojí v měsících,“ stojí si za svým Radim Grebeníček z Uherského Hradiště. Většina odborníků je vůči jeho teorii skeptická, proti nim ale stojí stovky vyléčených.

Zájem o jeho služby je obrovský, protože na nějaký projev alergie se v Česku léčí již třetina obyvatel. „Léky však neléčí, alergickou reakci jen potlačí. Přitom tento trend by mohl skončit. Alergie jsou podmíněným reflexem,“ míní Grebeníček, který se problémem zabývá již 15 let a založil Institut epigenetiky.

„Epigenetika je perspektivní obor. Propojuje psychologii, neurovědu a genetiku. Pro určitý problém vyrobím každému jedinci na míru léčiva v kapslích z čistě přírodních látek,“ tvrdí. Umlčet geny Pro uvolnění starého traumatu v podobě destruktivních emocí, jako je strach, hněv, smutek, používá v terapii i hypnózu a meditační techniky.

Jde o to, jak říká, některé geny zapnout a jiné vypnout. „U astmatu je většinou nutné umlčet gen 5 LOX. Spouští zánětlivé procesy a podílí se tak na vzniku dušnosti. Díky výzkumu a zkušenostem umíme přesně vytestovat látky, které budou na problém fungovat, i určit, jak dlouho je může dotyčný brát,“ vysvětluje.

U alergií je to prý snadnější. Nejdříve alergii vyvolá. „Jde to snadno prostřednictvím představy jablka, pylu či jiného alergenu. Každý alergik, pokud si dokáže představovat onen alergen, začne po chvíli pociťovat nepříjemné symptomy,“ říká Grebeníček.

A pokračuje, že pomocí prosté hypnotické techniky lze tento signál pro alergickou reakci úplně zrušit. „Trik spočívá v tom, že vytvoříme nový podmíněný reflex na něco, co problematický alergen připomíná. Jde to snadno u 80 procent všech alergiků,“ tvrdí Grebeníček, který organizuje celodenní semináře pro 12 lidí za 3999 Kč.

„Je to kuchařka, jak se zbavit alergie, astma a atopického ekzému. Účastníci se přesvědčí, jak vše funguje, a mohou se to naučit. Pokud problém nepomine hned, následuje individuální léčba zdarma,“ dodává Radim Grebeníček.

Odborníci jsou ale k metodě skeptičtí. „Považuji to za nesmysl. Alergie není žádný podmíněný reflex,“ říká MUDr. Petr Kubec (48), alergolog z Litoměřic. Jak si ale vysvětluje, že mnoha pacientům pomohl? „Víra tvá tě uzdravila. Medicína zná spoustu podobných případů,“ dodává alergolog Petr Kubec.

Poněkud smířlivější je profesor MUDr. Petr Arenberger (57), přednosta Dermatovenerologické kliniky Praha. „I ve školní medicíně víme, že řada chorob, např. alergií nebo kožních onemocnění, má významnou psychosomatickou složku,“ vysvětluje profesot Arenberger. Podle něj může výrazně pomoci úprava psychické rovnováhy, uvědomění si choroby a aktivní pacientův přístup.

„To přináší úspěchy. Někdo dokonce spočítal, že takovéto metody mohou i bez tabletek až v 60 % vylepšit stav nemocného z pohledu předchozích obtíží. Bylo by vhodné zařadit pacienty do paralelních »zaslepených « skupin, z nichž pro každou testovanou diagnózu by byla náhodným výběrem jedna léčena metodou pana Grebeníčka a druhá školní medicínou. Vidělo by se,“ dodává vyhlášený lékař Petr Arenberger.

Táhl Znojmo

Radim Grebeníček působil tři roky v hokejovém týmu Orli Znojmo jako týmový sportovní psycholog, mentální kouč a terapeut. „Hodně hráčům pomohl zdravotně i mentálně, výkonnost šla hodně nahoru. Pomáhal překonávat úzkost, strachy, obavy. Pracuje s nimi dál interně,“ říká Jiří Režnar (56) – trenér znojemských hokejistů.

Oldřiška Havelková (73), Olomouc

„Měla jsem velkou alergii na rajčata. Před sedmi lety jsem se zúčastnila semináře v Uherském Hradišti, kde mě alergie zbavil. Teď jich mohu sníst i kilo, a nic,“ říká Oldřiška Havcelková. V průběhu let se přidal meloun a ocet. Bývala strašně oteklá. „Pamatuji si, že při likvidaci octu jsem si představovala šťávu z grepu. Obou těchto nepříjemností mě zbavil najednou. Chci se to také naučit, abych pomohla příbuzenstvu.“

Patrik Nechvátal (24), Znojmo

„Od dětství jsem měl alergii, nemohl jsem meruňky, třešně, švestky, ale ani jablka, banány a hrušky. Otekl mi obličej tak, že jsem nemohl ani mluvit, a celé tělo svědilo. Už rok si vše mohu vychutnávat,“ vypráví Patrik Nechvátal. Radim Grebeníček mu také vyléčil koleno, ze kterého mu lékaři dva roky vytahovali vodu – výpotky. „Udělal mi na míru bylinné kapsle na principu epigenetiky. Bral jsem jich denně šest dva týdny a dobré. Trpěl jsem i nespavostí a zapracoval se mnou na emocích. V tomto směru na něj nedám dopustit.“

Vlastimil Hela (60), Bojkovice

„V květnu a červnu jsem prožíval nepříjemné slzení očí, teklo mi z nosu. Měl jsem alergii na pyly trav,“ popisuje své obtíže Vlastimil Hela. Společně dokázali identifikovat konkrétní trávu, která alergii spouštěla. „Když jsem se jí v duchu dotkl, na kůži vyskákaly červené fleky. Terapie trvala necelých pět minut a mám již osm let pokoj,“ uvedl Hela.

Další příběhy lidí, kterým Grebeníček pomohl, čtěte v Nedělním Blesku.

LordHoror ( 30. října 2016 23:39 )

doktoři pumpuji jen léky a tonouci se stébla chytá když ten léčitel se umi na člověka naladít tak věřím že to vypne ale neni to pro všechny vetsina lidi se bojí a jsou zamceny tudiš nenaladitelni

naidka ( 30. října 2016 18:33 )

Ona se zbavila alergie na rajčata tak, že sama vypadá jak rajče.

naidka ( 30. října 2016 18:30 )

Trik spočívá v tom, že vytvoříme nový podmíněný reflex na něco, co problematický alergen připomíná. Takže on určitý gen vypne a druhý zase zapne? To už Pavlovovi psi byli chytřejší.

kiwi65 ( 30. října 2016 18:23 )

 Kdo takovýmu blábolu věří ať tam běží.Takových léčitelů nas.e.r.u za hodinu kýbl.Že má tisíce spokojených klientů to si může sám sobě napsat na facebook každej lojza....

Zobrazit celou diskusi