Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krejčíř falšoval směnku pro Grosse na 60 milionů: Policie ho sledovala online

Krejčířovu falešnou směnku odhalili hned v počátcích
Krejčířovu falešnou směnku odhalili hned v počátcích  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
27. dubna 2015
14:01

Možnosti sledování aktivit člověka jsou v dnešní době opravdu neomezené. To si asi neuvědomil Radovan Krejčíř, když falšoval směnku na 60 milionů, které měl půjčit ČSSD a jejímu tehdejšímu místopředsedovi Stanislavu Grossovi. Celou její výrobu totiž policisté sledovali doslova online.

Pýcha předchází pád – to by mohlo být životním mottem Radovana Krejčíře. Právě pýcha ho totiž pomohla usvědčit z padělání směnky na 60 milionů korun, které si od něj Gross, potažmo ČSSD půjčila v roce 2002 na předvolební kampaň. Vyšetřovatelé Krejčíře nachytali doslova na švestkách.

Česká rozvědka Krejčíře sledovala dlouhou dobu – nejprve mu odposlouchávali telefon, což zločinec samozřejmě nevěděl. A tak jim vlastně do ouška pošeptal spoustu tajemství, a dokonce i několik intimností. Akci ale policie posunula dál – začali Krejčíře špehovat i online.

Rozvědka založila speciální zpravodajské stránky s obsahem, který se točil kolem Krejčíře, jak uvádí server Neovlivni.cz. Krejčíř jako správný nadutec stránku samozřejmě jednoho dne našel a zvědavě otevřel. „Věděli jsme, že sleduje na internetu každou zmínku o sobě. Stačilo počkat, až klikne na ty námi vytvořené stránky a získali jsme přístup do jeho počítače,“ uvedl jeden ze zdrojů.

Vyšetřovatelé se tak Krejčířovi mohli podívat i do poslední skrýše. Sledovali tak prakticky celou výrobu falešné směnky, dokonce zachytili i fax s grafickou podobou dlužního úpisu a osobními údaji Stanislava Grosse. Krejčíř pak své kolegy v Česku po telefonu popoháněl, aby výroba byla co nejrychlejší.

O celé kauze Radovana Krejčíře bude pojednávat i nový český film Gangster KA. Při jeho natáčení se stalo už několik zajímavých událostí.

defakto ( 27. dubna 2015 20:07 )

.... nedojímej nás jeho dcerami , ty "chudinky" jsou už ted zabezpečené na celý život , pro mně jsou to dcery lháře a podvodníka !

slunicko.41 ( 27. dubna 2015 19:27 )

Sakra nechte uz toho chlapa v klidu. Nerikam ze byl svaty. Ale uz se nemuze branit, tak vynasite spinu ven. Takovych je vic a zivych. Opirejte se do nich. Jak by se libilo vam, kdyby zacal tisk propirat napr. vasi babicku, ktera za zivota kradla sousedum kraliky. At to byla pravda nebo ne. Mejte ohled na jeho dcery, ty za nic nemuzou a lidi jsou zly.

kukuku ( 27. dubna 2015 17:48 )

Směnka byla podle Blesku Krejčířem padělaná - za reálných "60 milionů korun, které si od něj Gross, potažmo ČSSD půjčila v roce 2002 na předvolební kampaň". Takže bez té směnky to bylo 60 milionů vyplacených na blind, tak jako půl milionu Růžičkovi.

pizducha2. ( 27. dubna 2015 17:36 )

Blesk už motá dohromady úplně všechno, jen aby ty bláboly někdo četl

petr11 ( 27. dubna 2015 16:44 )

...policie jej sledovala a přesto, že věděla o každém jeho kroku, jim v pohodě pláchnul...neuvěřitelné, že?

Zobrazit celou diskusi