Pro filmaře naprosto běžný natáčecí den. Do vozidla bylo nastraženo výbušné zařízení. Padne klapka, režisér zavelí „Akce!“ a vůz vyletí i s figurínou do povětří. Všude je prach, dým a šlehající plameny. Přítomní pracovníci odklízejí v rychlosti nepořádek, aby se oheň nerozšířil. Záběr je hotov.

„Přes noc jsme nechali ohořelý vrak na místě. Nějaká paní šla v noci venčit pejska a našla kus ohořelé figuríny a viděla to auto, tak zavolala policii, protože si myslela, že našla opravdovou mrtvolu,“ přiznal Blesku producent filmu Adam Dvořák.

„Často točíme v exteriérech a vždy se snažíme nikoho neobtěžovat, takže i v tomto případě jsme chtěli automobil odklidit až ráno, abychom nedělali hluk,“ uvedl producent.

Natáčení v ohrožení

Nyní se producentům navíc ozval bývalý Krejčířův obchodní partner Martin Haimann, který tvrdí, že má práva na Krejčířův příběh, a požaduje zastavení natáčení filmu. „Film Gangster Ka je o veřejně známých kauzách, přímému spojení s Krejčířem se bráníme. Takže je možné, že někdo jiný natočí autobiografii, proč ne. Tu my neděláme. Tudíž se točí dál podle plánu,“ ubezpečil Blesk Adam Dvořák.

Fotogalerie
8 fotografií