Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Slovensku si utahují z českých turistů v sandálech a ponožkách: Stížnosti zamítli!

Na slovenskou reklamu, která si utahuje z českých turistů, se objevily stížnosti
Na slovenskou reklamu, která si utahuje z českých turistů, se objevily stížnosti  (Autor: Youtube.com)
Autor: ČTK, simao - 
4. června 2014
18:57

Další píchnutí do vosího hnízda připomíná reklama jednoho slovenského bankovního ústavu, která si na paškál bere české turisty. Jeden z nich si chce na dovolené půjčit od mladého slovenského páru všechno možné - sekyrku, pánvičku, cibuli, lampu, ale i manželku... A nechybí mu ani obligátní ponožky v sandálech a ledvinka! Reklama vyvolala bouřlivé reakce, ty však byly smeteny ze stolu!

Kontroverzní reakce vyvolal reklamní šot peněžního ústavu Slovenská sporiteľňa, ve kterém vystupuje postava českého turisty. Půjčuje si při kempování věci od slovenské rodiny, ale u Slováka narazí ve chvíli, kdy si chce půjčit i jeho manželku! V závěru Čech půjčuje Slovákům paštiku s poznámkou, aby mu ji nezapomněli vrátit...

Na reklamu se brzy sešly ve slovenské televizi stížnosti! Slovenská Rada pro reklamu však námitky diváků, podle kterých televizní spot největší slovenské komerční banky znevažuje Čechy, odmítla.

Rada pro reklamu uvedla, že na zmiňovaný spot obdržela stížnosti od více diváků. Spotem banka propagovala poskytování půjček. Veřejnost podle rady kritizovala, že reklama banky prý může vyvolat nesnášenlivost mezi českým a slovenským národem. Arbitrážní komise Rady pro reklamu, která sdružuje kromě jiného i zadavatele reklamy, stížnosti diváků ale odmítla. "V reklamě byla využita míra humoru a reklamní nadsázky, kterou nelze brát doslova," uvedla rada.

Vystupování osob v reklamě, kterou však natočil český režisér Jakub Kohák, není podle rady negativní ani dehonestující. Slovenské televize v těchto dnech začaly vysílat další reklamní spot spořitelny, ve kterém znovu vystupuje český turista a který tentokrát nabízí slovenské rodině k půjčení své věci. I tentokrát je ale Čech terčem legrace.

ludu_2008 ( 27. července 2015 18:31 )

Ponožky v sandálech? Prkotina. Spíše je mi líto žen, které trpí únikem moči, kvasinkovou infekci, musí nosit bílé kalhoty při menstruaci a ještě chudinky nerozumí své vagíně. To je opravdu neštěstí.

bernadette ( 1. září 2014 18:14 )

No bóže! Je to jen reklama a docela vtipná. Mně spíš vadí ty globální reklamy s německými hospodyňkami a šťastnou rodinkou, co si z jednoho pytlíku uvaří hrnec skvělé polévky, anebo vypere všechno dočista dočista. Mám ráda echt české (a slovenské) reklamy. Tam je nadsázka nutná.

vlasta1 ( 1. září 2014 17:00 )

Není tak dlouho co k nám jezdili prodávat pastičky a drátovat hrnce.Za většinu toho co tam mají mohou děkovat právě nám.My je zde zaměstnáváme aniž by znali češtinu a oni se nám odměňují.

alxjrk1 ( 5. června 2014 22:09 )

 ja to berem tak ze kto pozera reklamy a este sa o ne zaujima ma velmi nudny zivot...vsetky reklamy su na smiech a teraz ich budeme brat vazne?! reklamy su vlastne filmy a filmy su take 5min reklamy medzi reklamami

jana999 ( 5. června 2014 17:13 )

no mě to je celkem fuk, on totiž normální člověk na reklamu nekouká, reklama je dobrá, abychom si protáhli tělo, beru to jako přestávku v divadle, jdu zalít kytky nebo na záchod, tak at si ti ptáci co se živí reklamou točí co chtějí, nejlepší je je ignorovat

Zobrazit celou diskusi