Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Petr K. byl v Praze na detektoru lži! Jak dopadl?

Autor: Etienne Bláha - 
15. ledna 2014
12:30

Petr K. (35), otec a manžel Moniky (†36) a Klárky (†8), dostal v souvislosti s vyšetřováním jejich smrti v Egyptě předvolání na detektor lži do Prahy, kterým si prošel ve středu před polednem.

S jakým výsledkem vyšetření skončilo policie nezveřejnila. "Na vypracování stanoviska je potřeba nějaký čas," uvedla Holčáková. Uvedla, že kriminalisté muže po jeho návratu z Egypta vyslechli. "K ověření věrohodnosti jeho výpovědi jsme dnes provedli fyziodetekční vyšetření (detektor lži)," řekla.

Slepá ulička

Podle zdroje Blesku se šušká, že se policie dostala ve vyšetřování do slepé uličky. „Pozvali si ho proto na detektor lži,“ uvedl zdroj. Jenže to nejde bez souhlasu vyslýchaného. „Chci jít na detektor, všechno tam říct,“ tvrdil už dříve Petr.

Tajná výprava začala dnes ráno v Ostravě, odkud Petra K. odvezly policejní vozy na Krajské ředitelství policie v Praze v Kongresové ulici, kde byl vyslýchán.

Minulý týden byla zveřejněna informace, že egyptská prokuratura ukončila vyšetřování smrti Češek. „Neznáme ale výsledky, prokurátor nám oficiálně nic neřekl,“ sdělila tehdy mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová. „Nemáme žádné nové informace ke zveřejnění,“ byla k českému vyšetřování na slovo skoupá policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Co je detektor lži

Polygraf, známý jako detektor lži, zaznamenává při kladení otázek reakce člověka. Měří se krevní tlak, pulz, hloubka dýchání, zvětšování zornice oka nebo elektrický odpor kůže. Otázky se vybírají pečlivě, při lži se očekává reakce podobná stresu. Výsledky můžou napomoci, ale neplatí jako důkazy.

alenealejo ( 26. ledna 2014 19:51 )

... to se nikdo nedoví,ty muj kvítku medový.....

krdasseneda ( 24. ledna 2014 08:59 )

tuhle pozici už má pepan s blívou

montevideo ( 24. ledna 2014 07:49 )

Pro Kacotu bych navrhovala pozici externího spolupracovníka - podnikatele, majitele bezpečnostní agentury .

krdasseneda ( 24. ledna 2014 07:26 )

moris si s ním telefonoval

krdasseneda ( 24. ledna 2014 07:13 )

Jako hosteska Dobromila nesu kafe

Zobrazit celou diskusi