Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Konec hrozným kocovinám? Vědec vymyslel pilulku, která splní váš sen!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: shp - 
13. listopadu 2013
16:08

Alkohol je dobrý sluha, ale zlý pán. Každý ví, že když se to s ním přežene, tak to nedopadne dobře a druhý den se máme na co těšit. Britský vědec nyní pracuje na přípravku, po kterém se bude člověk cítit opilý i bez kocoviny!

Opilost bez kocoviny je snem každého, kdo si občas rád vyrazí z kopýtka. Dosud to šlo jenom horko těžko, ale britský vědec David Nutt slibuje, že něco takového už bude brzy skutečností.

Působí jako alkohol, ale nevyvolává závislost

Pracuje na přípravku, který by měl být dostupný ve formě pilulky. Po jejím pozření látky aktivují mozkové neurotransmitery stejně jako alkohol.  Nutt však slibuje, že na rozdíl od něj nebude pilulka vyvolávat závislost.

Po další pilulce ihned vystřízlivíte

Stejně tak po ní nebude člověku špatně. A pokud se do veselí způsobené pilulkou přimotají pracovní povinnosti, k dostání bude další pilulka, po které pocit opilosti během chvíle zmizí.

Vědec na sobě provedl experiment

„Myslím, že to může přinést revoluci pro zdraví lidí,“ říká Nutt a přirovnává svou pilulku a k elektronické cigaretě. Sám prý na sobě již provedl experiment. Na svůj slibný projekt nyní shání sponzory.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

libren ( 13. listopadu 2013 19:39 )

To je věc, když už bude někdo línej jít i chlastat, stačí když spolkne prášek a opice je na světě. Podle mě je to blbina.

Zobrazit celou diskusi