Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smutný začátek víkendu: Pátek třináctého řádil i na silnicích!

Prudký čelní náraz dvou vozidel u motorestu Koliba jednoho řidiče usmrtil, druhý se těžce zranil. Vpravo snímek z Beskyd, u kterého byl nalezen mrtvý řidič, který s vozidlem asi havaroval v srpnu
Prudký čelní náraz dvou vozidel u motorestu Koliba jednoho řidiče usmrtil, druhý se těžce zranil. Vpravo snímek z Beskyd, u kterého byl nalezen mrtvý řidič, který s vozidlem asi havaroval v srpnu  (Autor: HZS Královéhradeckého kraje, Facebook Týdeníku Policie)
Autor: ČTK, lm - 
14. září 2013
13:29

Pátek třináctého si vybral svou daň i na českých silnicích. Začátek víkendu nepřežilo hned několik řidičů. Ti šťastnější vyvázli z hrozivě vypadajících nehod s lehkým zraněním. V Beskydech byl nalezen mrtvý řidič, který asi havaroval v srpnu.

U motorestu Koliba na silnici z Hradce Králové směrem na Olomouc se v pátek odpoledne čelně srazila dvě osobní auta. Oba řidiči zůstali po střetu ve vozidlech zaklíněni. Řidič felicie byl v bezvědomí a záchranáři jej museli napojit na přístroje. Vrtulníkem jej v kritickém stavu převezli na traumacentrum hradecké fakultní nemocnice, kde zemřel. Třicetiletý řidič vozu Daewoo Lanos byl při vědomí a v nemocnici skončil se středně těžkým poraněním, uvedli záchranáři.

Pátek třináctého se stal osudným také pro řidiče fabie, který zemřel při dopravní nehodě u Vodňan na Strakonicku na silnici mezi Pískem a Českými Budějovicemi. Sjel mimo vozovku, narazil do stromu a střet ho odmrštil do trasy protijedoucího mercedesu. Jeho řidič je po střetu lehce zraněn.

V Beskydech byl nalezen mrtvý řidič, který asi havaroval v srpnu

Kolemjdoucí objevil ve čtvrtek pod vrcholem Pusteven v Beskydech havarované vozidlo a mrtvého řidiče. Automobil zřejmě boural už v srpnu, jeho řidič byl pohřešován od konce prázdnin.

"Ohledáním místa jsme zjistili, že jde o dopravní nehodu staršího data, což nám potvrdil také přivolaný lékař. Vše nasvědčuje tomu, že třiapadesátiletý řidič z Opavska najel na krajnici silnice a následně sjel do strže, kdy při rotaci vypadl z vozidla. Totožnost muže jsme zjistili z nalezených osobních dokladů," uvedl mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Při hromadné dopravní nehodě na Znojemsku se zranilo pět lidí

Pět lidí utrpělo v pátek večer zranění při hromadné dopravní nehodě u Olbramkostela na Znojemsku. Srazil se při ní autobus, tři osobní auta a motocyklista. Nehodu zřejmě zavinila srna. Přeběhla přes silnici na tahu Znojmo-Jihlava před motocyklistou, který strhl řízení a naboural do autobusu. V koloně za místem srážky se pak srazila tři auta.

Hromadná srážka se stala krátce po 20:00 na silnici mezi Olbramkostelem a Vranovskou Vsí. Zraněné podle hasičů nebylo nutné z vozidel vyprošťovat. Do péče si je po kolizi převzala zdravotnická záchranná služba.

slider ( 14. září 2013 22:56 )

V Cechach je nejvic autonehod v Evrope. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Traffic_related_deaths_-_Road_fatalities_per_vehicle-km.svg

mortis69 ( 14. září 2013 20:03 )

Stačí se podívat na videa Streamu.To,co na silnici prováděj Rusáci je tragickej děs Proti tomu jsou Češi dámičky z nedělní školy

fandamilan ( 14. září 2013 13:46 )

To že v pátek bylo 13 nemá s nehodami nic společného.Za vším je debilita českých řidičů.Jak debilní národ,tak debilní řidiči.

Zobrazit celou diskusi