Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Můžeš chlastat, můžeš krást... Policie zadržela poznámky Rathova kumpána

Exposlanec Petr Kott z kauzy Rath je známý svými opileckými eskapádami
Exposlanec Petr Kott z kauzy Rath je známý svými opileckými eskapádami  (Autor: Archiv Blesku - Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: simao, kon - 
2. září 2013
14:27

Také sešit s ručně psanými poznámkami exposlance Petra Kotta figuruje na seznamu věcí, zabavených při domovních prohlídkách u hlavních aktérů kauzy Rath. Na jeho obalu je přitom poznamenáno motto: "Můžeš chlastat, můžeš krást"... Rath a spol. však nadále tvrdí, že nekradli. A milenci Kott a Pancová opět žádají o to, aby je soud pustil z více jak rok trvající vazby. Jaké pro to mají důvody?

Během procesu s Davidem Rathem a jeho partou se veřejnost dovídá stále více podrobností k případu údajné milionové korupce ve Středočeském kraji. Zapleten do ní měl být nejen bývalý hejtman Rath, ale i šéfka kladenské nemocnice Kateřina Pancová a exposlanec Petr Kott, známý kvůli značným problémům s alkoholem.

Málokdo si vzpomene na to, co Kott ve Sněmovně obhajoval. Jeho alkoholové eskapády a pomlácený obličej po opilecké rvačce si však vybaví podstatně více lidí. Kott přitom tehdy tvrdil, že měl virózu a že doma spadl ze schodů poté, co si vzal sedativa a zamotala se mu hlava. Brzy však začaly kolovat historky, jak se Kott popral v hospodě v Doksech...

Kottův vzkaz: Můžeš chlastat, můžeš krást...

Náklonnost ke skleničce doktor Kott nedokázal tajit dlouho. Podepsala se i pod jeho vyhazovu z ODS. Druhou šanci mu však dala ČSSD a ochranná křídla nad ním roztáhl "lékařský kolega" David Rath. Společně však čelí obvinění, že manipulovali s veřejnými zakázkami. A obohatili se o miliony. Popírali to však i při dnešním stání, které přineslo i několik zajímavých střípků z domovních prohlídek. V Kottově kanceláři kriminalisté našli CD, spojené se zdravotnickými zakázkami a s opravou zámku Buštěhrad. Kott však tvrdí, že na něm nejsou jeho otisky. Našli však u něj také sešit s ručně psanými poznámkami a s nápisem "Můžeš chlastat, můžeš krást" na přebalu. Vzhledem k exposlancově minulosti je to přinejmenším zarážející motto.

Pancová: Pusťte mě z vazby kvůli nemocnému otci

Kott a jeho milenka Pancová se přitom během dnešního 13. dne Rathova procesu rozhodli opět zažádat o propuštění z vězení. Pancová prý má strach o vážně nemocného otce. "Naše vazba je dlouhá už 16 měsíců. Je to psychicky náročné. Nemám touhu mařit soudní jednání. Mám zájem na řešení záležitosti. Jsem citově vázaná na otce, který je vážně nemocný. Jeho psychický stav se stále horší, trpí depresemi. Mému otci nikdo nepomůže. Řadu vyšetření musí absolvovat v celkové anestezii," odůvodnila svou žádost Pancová.

Ráda by prý také nastoupila zpátky do Motola a léčila lidi. "Jsem člověk, který je zvyklý hodně pracovat a nic nedělat je pro mě strašidelné. Řada lidí se za mě může zaručit dokonce i finančně," dodala Pancová s tím, že utíkat do zahraničí rozhodně nemá v plánu. Kott svou milou doplnil slovy, že "pro ženu, která zachránila stovky životů, je vazba strašidelná zkušenost".

Obhájce: I vrah Pistorius byl stíhán na svobodě

I Kott ve své žádosti zdůraznil, že vazba je příliš dlouhá. Na nějaký útěk prý nemá ani haléř. "Budu se zdržovat ve svém bydlišti a nemám problém sehnat práci. Doktorů je nedostatek," řekl Kott. Jeho obhájce Michal Marini pak zdůraznil: "Dokonce i ten sportovec Pistorius, který rozstřílel svou přítelkyni, je stíhán na svobodě." Státní zástupce však tvrdí, že má důkazy, že Kott s Pancovou byli mozkem trestné činnosti, kterou páchali dlouhou dobu a s obrovskou škodou, hrozí jim vysoké tresty a obavy z útěku nezahání ani jejich rodinné důvody. Soud by měl o vazbě Kotta a Pancové rozhodnout zítra.

spenatky ( 2. září 2013 18:49 )

Proč jednoho zloděje pustit a druhýho ne? Vy levičáci máte divnou morálku.

spenatky ( 2. září 2013 18:46 )

Ty nezklameš, tomik007 zůstane blbem tomikem. Kotta vyrazili pro chlast z ODS a socani ho s otevřenou náručí přijali. Inu mezi opilci a zloději se cítil jako doma.

mortis69 ( 2. září 2013 17:40 )

Tyhle dementi by potřebovali akorát vyšlehat hubu

odol ( 2. září 2013 16:54 )

odol ( 2. září 2013 16:53 )

Jen ať si tam pěkně ještě dlouho šlehá voháňku!!!

Zobrazit celou diskusi