Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záhadná smrt v Egyptě: Tři svíčky, tři plyšáci! Lidé vzpomínají na blonďaté anděly

Autor: kat, geok, sch - 
31. července 2013
05:00

Na dovolenou v luxusním egyptském hotelu Titanic Palace se rodina z Karviné těšila už od zimy. Kdyby jen tušili, že se odtamtud nevrátí všichni. Matka Monika (†36) a dcera Klárka (†8) byly v hotelovém pokoji nalezeny mrtvé! Otec v nemocnici bojuje o život a nejspíš to přežije. Svoje blonďaté anděly ale už nikdy nespatří. U vchodu do jejich domu už se začínají objevovat svíčky a plyšoví medvídci.

K domu v Karviné, kde rodina bydlí, ale vrátí se tam už jenom tatínek, lidé nosí první svíčky a plyšové medvídky. Zpráva o tragické smrti dvou blonďatých andělů se městem rozletěla bleskovou rychlostí, nikdo z místních tomu nemůže uvěřit. Všichni myslí na Petra a jeho zdravotní stav.

Tragédie, které nemůže nikdo uvěřit. Jeden den si všichni společně užívali bezvadnou dovolenou, druhý den byl jako vystřižený z hororu! Osudnému dni předcházely žaludeční potíže, které se pokoušeli tlumit léky zakoupenými ve městě mimo areál hotelu. „Muž se uprostřed noci vzbudil a našel svou partnerku a dceru mrtvé v posteli. Jejich těla byla namodralá. Zavolal na recepci a zkolaboval,“ popsal svědek z hotelu, podle něhož prý muž kašlal krev.

Otrava jídlem? Neví se jakým

Vše tedy nasvědčuje otravě jídlem, mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová je ovšem zatím opatrná: „Může to tak být, v tuto chvíli to ale nevíme.“ Záhadou ovšem je, že podobné potíže nepostihly žádného jiného hosta ubytovaného v komplexu. Mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Jan Papež je přesvědčen, že jídlo v hotelu Titanic Palace je nezávadné: „Gastronomické problémy hotelu jsou vyloučené. Museli si něco přivézt nebo koupit. Proč si však neřekli o pomoc dříve, není jasné. Všechno je teprve předmětem vyšetřování.“

Manažer hotelu: žádný další host problémy nemá

Samotný hotel Titanic Palace zatím nemá od policie žádné zprávy. „Nemůžeme vám poskytnout žádné informace, jelikož policie případ stále vyšetřuje,“ řekl manažer hotelu deníku Blesk. Na otázku, zda mohlo jít o otravu jídlem a jestli někdo další v hotelu trpí podobnými příznaky, manažer odpověděl: „O otravě nic nevíme, nikdo jiný tady ničím takovým netrpí.“

Slvek Fanny ( 26. prosince 2017 10:37 )

Pitva obětí v Egyptě prokázala spálené-poleptané vnitřnosti, hlavně žaludek - elektřina toto nedokáže! Savo - silný dezinfekční prostředek. Silně zředěný se dá použít na oplachování ovoce, zeleniny, praní prádla, omytí rukou atd. Mnoho cestovatelů do obdobně zdravotně rizikových zemí si ho balí do kufru. Pokud třeba na procházce něco snědly či vypily, nejčastěji se toto stává u pouličních prodavačů a měli poté nějaké přiznaky nevolnosti a případného průjmu, tak v domnění že by se mohli tímto Savem vnitřně dezinfikovat, se z neinformovanosti o nutnosti zředění vodou, napít nezředěného Sava! Vypití cca 1 dcl nezředěného Sava se bez okamžité lékařské pomoci rovná v krátké době po urputném zvracení a bolestech kruté smrti s výše uvedenými následky. Taky je zde možnost, že jim bylo nezředěné Savo panem K. podáno, kdy pak sám se napil již zředěného Sava a tímto měl jen mírné příznaky, převážně pouhé zvracení! Toto ale by měla být otázka pro vyšetřovatele. Současnému obvinění, že byly oběti usmrceni el.proudem, jako elektrikář s dlouholetou praxí, tak tomu jak po fyzické tak i technické stránce osobně absolutně nevěřím! Někdo kompetentní by se nad tímto třebas takto možným měl zamyslet..... S.

alus29 ( 1. srpna 2013 00:03 )

No to je diskuze Je to tragédie ať je to jakkoliv Sama mám zkušenosti s dovolenou v Egyptě - lákalo nás se tam podívat, a musím říct, že už nikdy víc! Zažívací problémy ač jsme se vyhýbali všemu možnému, manžel skončil na klinice na kapačkách.... české léky na běžného "Faraona" nefungují.... hnus.... všude špína a člověk se na ulici necítí bezpečně.... nene, to radši doma na zadku nebo někde poblíž, ale v relativním bezpečí....

e.44 ( 31. července 2013 10:54 )

Lék Antinal byl zakoupen v hotelovém komplexu. Bleskáči se zas snažej být zajímavý Spíš to vypadá na nějakou těžkou otravu, snad jídlem na dětské diskotéce (tahle informace pro změnu bleskáčům unikla), kde nikdo jiný z hotelu nebyl, tudíž se to u nikoho jiného neprojevilo. Mohlo dojít k fatální dehydrataci. Ta je někdy tak rychlá, že ani doktoři nepomůžou.

johanka ( 31. července 2013 10:34 )

Je mi to moc líto. Jen někdy pochybuji o tom, jestli je správné jezdit do takovýchto zemí. Navíc, když se tam bojuje....

dodora ( 31. července 2013 10:20 )

Jenže, kdo by kupoval léky na tržišti ? Když pojedu do oblasti, která je známá tím, že se tam objevují břišní potíže skoro u každého, tak mám zásobu léků z domova. A když nemám tak léky určitě nebudu shánět někde u místních, ale v hotelu.

Zobrazit celou diskusi